Mirna Medaković podržat će ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti

Različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Europljani vole raznolikost - u hrani, modi, glazbi - no kada je riječ o načinu kretanja od točke A do točke B, mnogi se drže se samo jednog načina mobilnosti. Glavni je cilj ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, potaknuti ljude da iskušaju različita rješenja kretanja, kako bi se razbilo uvriježeno mišljenje da su osobni automobili jedina prikladna mogućnost. Upravo ti različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Ovaj projekt podržala je i glumica Mirna Medaković Stepinac.
– Redovito koristim bicikl kao prijevozno sredstvo. Suprug Hrvoje i ja na biciklima imamo i sjedalice za cure tako da se nas četvero vozimo skupa. Nekad sam redovito i rolala. Prvenstveno me alternativna prijevozna sredstva vesele, a tek onda razmišljam o benefitima za zdravlje i okoliš - otkrila je. Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti uključit će u program i osobe s tjelesnim invaliditetom i ukazati na važnost što bolje prometne infrastrukture za ovaj dio populacije.

Zagreb, 8. rujna 2018. – Europski tjedan mobilnosti – Mirna Medaković Stepinac; Foto: Robert Gašpert

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad! Saznajte više ovdje.


Tekst:
Nikolina Guja
Fotograf: Robert Gašpert

Preporučujemo

Pročitajte i:

Koji darovi očekuju nove preplatnike MH magazina?

Pretplatite se na Men's Health i poklanjamo vam L'Oréal Paris Men Expert liniju kozmetike koja…

Upoznajte Avent Garden - novo mjesto za vaše evente

U neposrednoj blizini parka Maksimir smjestio se Avant Garden, prostor uređen u industrijskom stilu koji…

Još samo tri dana dijeli nas do najboljeg Weekenda u godini

Zanimljiva predavanja gostiju iz Francuske i Njemačke, One on one s najboljim nogometnim izbornikom te…

Men’s Health Speed Day powered by Opel Grandland X

Želite sudjelovati u najluđoj karting utrci ove sezone? Prijavite se i budite dio Men's Healthova…