Mirna Medaković podržat će ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti

Različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Europljani vole raznolikost - u hrani, modi, glazbi - no kada je riječ o načinu kretanja od točke A do točke B, mnogi se drže se samo jednog načina mobilnosti. Glavni je cilj ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, potaknuti ljude da iskušaju različita rješenja kretanja, kako bi se razbilo uvriježeno mišljenje da su osobni automobili jedina prikladna mogućnost. Upravo ti različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Ovaj projekt podržala je i glumica Mirna Medaković Stepinac.
– Redovito koristim bicikl kao prijevozno sredstvo. Suprug Hrvoje i ja na biciklima imamo i sjedalice za cure tako da se nas četvero vozimo skupa. Nekad sam redovito i rolala. Prvenstveno me alternativna prijevozna sredstva vesele, a tek onda razmišljam o benefitima za zdravlje i okoliš - otkrila je. Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti uključit će u program i osobe s tjelesnim invaliditetom i ukazati na važnost što bolje prometne infrastrukture za ovaj dio populacije.

Zagreb, 8. rujna 2018. – Europski tjedan mobilnosti – Mirna Medaković Stepinac; Foto: Robert Gašpert

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad! Saznajte više ovdje.


Tekst:
Nikolina Guja
Fotograf: Robert Gašpert

Preporučujemo

Pročitajte i:

Osim što su zabavne, aktivnosti u parku su i iznimno važne za zdravlje djece

Škola je završila, djeca imaju mnogo slobodnog vremena, a roditeljima počinje ponestajati ideja kako da…

Što su djeca naučila o glagoljici na National Geographic radionici?

U Ilirija Biograd na Moru u Lavender lounge baru hotela Adriatic u sklopu ILIRIJA RESORTA…

Ne propustite ljetni paket National Geographica Hrvatska na kioscima

I ovo ljeto vaš omiljeni časopis National Geographic Hrvatska donosi ljetni paket – tri ovogodišnja…

Potražite Men’s Health ljetni paket s tri broja ovogodišnjih izdanja!

Dragi tate, osigurajte si literaturu za plažu i nađite inspiraciju da zdravije živite