Međunarodni je Dan žena, ali ravnopravnost je važna svaki dan

Mirta Pađen Lee, menadžerica ljudskih potencijala, IKEA Hrvatska uoči Dana žena prenosi vrijednu poruku za sve

Kako pomoći što većem broju ljudi u stvaranju boljeg svakodnevnog života - pitanje je s kojim se mi, zaposleni u tvrtki IKEA, susrećemo svaki dan i nastojimo na njega odgovoriti. Ne odnosi se to samo na naše robne kuće i proizvode koje u njima nudimo. Mi vodimo i brigu za ljude, raznolikost i inkluziju koji su utkani u viziju tvrtke IKEA. Ovo je pitanje posebno važno danas, 8. ožujka, kada obilježavamo Međunarodni dan žena jer smo svjesni da su žene daleko od ostvarenja pune ravnopravnosti s muškarcima.

Vjerujemo ikako je izuzetno važno razgovarati o ovoj temi, inspirirati se tuđim dobrim rješenjima i inspirirati druge. Stoga smo i ove godine povodom Međunarodnog dana žena organizirali konferenciju na temu rodne ravnopravnosti na radnom mjestu, a pridružilo nam se još pet tvrtki - AstraZeneca, Atlantic Grupa, Coca-Cola HBC Hrvatska, Oriflame i Tele2. Željeli smo prenijeti poruku da rodna ravnopravnost nije samo "žensko" pitanje, već je važna za društvo u cjelini i da zajedno možemo postići više - za bolje društvo u cjelini.

Naime, nedavna istraživanja pokazuju kako je jedan od većih izazova pred tvrtkama slabija zastupljenost žena na odlučivačkim pozicijama. Ni Hrvatska nije iznimka u tom pogledu - iako dvije trećine visokoobrazovanih čine žene, još uvijek ih je, primjerice, manje od 20 % u upravama tvrtki izlistanih na Zagrebačkoj burzi.

Kao tvrtka okrenuta ljudskim vrijednostima, mi u tvrtki IKEA vjerujemo da svatko ima pravo na jednak odnos i jednake mogućnosti, neovisno o razlikama poput dobi, roda, nacionalnosti ili seksualne orijentacije.

Kako se u tvrtki IKEA Hrvatska bavim ljudskim potencijalima, ova je tema visoko na listi mojih prioriteta. Rodno ujednačeni timovi su dokazano kreativniji, više ‘izazivaju jedni druge’, produktivniji su i ostvaruju bolje rezultate. Ali isto tako znamo da je ravnopravnost važna i za kupce jer nam razlike među nama omogućavaju da bolje razumijemo njihove različite potrebe. Sve to pozitivno utječe na naše poslovanje, ali i društvo u cjelini.

Ponosni smo što je u robnoj kući IKEA Zagreb danas gotovo izjednačen broj muškaraca i žena, dok je još veći postotak žena u našem menadžmentu. Nastojimo imati više žena na poslovima koji se tradicionalno smatraju ‘muškima’ poput logistike ili više muškaraca na ‘ženskima’. Primjerice, danas u odjelu logistike imamo dvije djevojke koje voze viličar, što je, ujedno, rezultat naše rodno ujednačene politike zapošljavanja. Jedna od njih, Sanja, radi ovaj posao u našoj tvrtki već više od četiri godine, a naučila ga je na tečaju gdje je od deset polaznika, bila jedina žena.

Od jeseni prošle godine uveli smo dodatnih mjesec dana plaćenog slobodnog vremena koje novi tate mogu koristiti nakon što se njihove supruge i partnerice vrate na posao nakon porodiljnog dopusta. Želja nam je omogućiti tatama kvalitetno vrijeme sa svojom djecom, ali i olakšati njihovim partnericama povratak na posao - jer mnoge od njih nakon porođaja, zbog novih obveza, ali i zbog niza predrasuda, teško nastavljaju gdje su stale u trudnoći. Uostalom, želimo i pokazati da su sve naše politike jednako usmjerene prema muškarcima i ženama.

Konferencija o ravnopravnosti spolova na radnom mjestu pod nazivom Ravnopravnost je bolja za sve.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Stalo nam je i do osnaživanja žena starijih od 50 godina koje su, ujedno, najranjivija skupina na tržištu rada i najpodložnija siromaštvu i socijalnoj isključenosti. Zato IKEA Hrvatska surađuje s Udrugom Kamensko, a dvije članice Udruge, naše Ljerka i Nada, pružaju usluge mjerenja, šivanja i krojenja na tekstilima kupljenima u robnoj kući IKEA te savjetuju posjetitelje robne kuće na Odjelu za tekstile. Uplaćujemo Udruzi za njihove plaće, a naše kolegice opet rade ono u čemu su najvještije i čime se bave čitav svoj život!

Želja nam je stvoriti ‘rodno inteligentnu’ organizaciju u kojoj će se vrednovati i priznavati rodne razlike te neprestano učiti kako se one nadopunjuju. Prošle smo godine započeli s edukacijom svih svojih zaposlenika i zaposlenica o inkluziji i prepoznavanju i eliminiranju pre­drasuda koje mogu biti i nesvjesne. Mjerimo i napredak u tom pogledu i raduje me što je 98 % naših zaposlenika i zaposlenica potvrdilo kako muškarci i žene imaju podjedna­ke mogućnosti za razvoj karijere u tvrtki IKEA. Zato je važno stvarati radnu sredinu punu razumijevanja, u kojoj će muškarci i žene imati osjećaj da se njihove potrebe – i njihove razlike – uzimaju u obzir i cijene. I tako svaki dan.

U ime tvrtke IKEA Hrvatska, sretan vam Međunarodni dan žena!

 

Tekst i foto: IKEA

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Noćni marš u povodu Dana žena

Iako ste možda mislili da u 2019. više…

Knjiga koja sjajno prikazuje vrijednost slobodne igre u odgoju zdrave i samopouzdane djece

Novi bestseler autorice „Danskog odgoja djece“ stigao je…

Poruka Vlade poduzetnicama: Ili rađajte ili radite!

Vlada u Sabor uputila konačan prijedlog izmjena i…

Ako ovako bullying utječe na biljke, kako tek utječe na djecu?

IKEA je provela eksperiment u kojem se jasno…

Pročitajte i:

Elle travanj

Kako smo se uz Anđelu Ramljak, Hudu Kattan i revije visoke mode probudili iz zimskog sna?

Dolaskom proljeća naša žeđ za savršenim izvorom inspiracije i motivacije nije presušila, a kako smo ju…

Instagram vs. reality: priča mame influencerice

Svatko u domu treba jednog poštenog pomoćnika u borbi s prašinom i mrvicama i prolivenim…

Najljepše BERTA vjenčanice ravno s modnih pista New Yorka u Vesna SPOSU!

Prostor ekskluzivnog fashion storea Vesna SPOSA, za sinoćnju reviju pretvoren je u modnu pistu kakvom…

Kako je bilo na sajmu turizma PLACE2GO?

Na sajmu turizma PLACE2GO predstavio se časopis National Geographic Hrvatska u sklopu izložbenog prostora VisitUSA…