Manje od mjesec dana do lansiranja gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2018

Hrvatska gastronomska scena s nestrpljenjem očekuje prvi vodič Gault&Millau Croatia 2018 koji izlazi 6. travnja te tako svrstava našu zemlju u društvo više od 20 gastronomskih sila diljem svijeta.

Na preko 300 stranica, na hrvatskom i engleskom jeziku, vodič će predstaviti selekciju 100 restorana i 100 vina iz cijele Hrvatske te 50 POP lokala (slastičarnice, bistroe, wine barove, cantine…), odnosno probrane adrese za sve one koji žele uživati u dobroj hrani, finim vinima i ugodnom ambijentu.

Tko će biti prvi hrvatski Gault&Millau Chef godine za 2018?

Doznat će se to na svečanoj promociji vodiča, u četvrtak 5. travnja, u hotelu Westin gdje će se održati dodjela prestižnih godišnjih Gault&Millau trofeja hrvatskim chefovima koji su se posebno istaknuli svojim radom i svojom strašću prema kuhanju. Francuski Chef Edouard Loubet i chef Ana Roš bit će počasni gosti gala večere i svečanosti dodjele "kulinarskih Oskara". Dok je Slovenka Ana Roš osvojila titulu najbolje žene chefa na svijetu, chef Edouard Loubet nositelj je najvišeg odličja Gault&Millau: 5 toques – kuharskih kapica. Samo 15 chefova u Francuskoj od 3200 restorana ocjenjenih u G&M vodiču za 2018. dobilo je 5 toques. Edouard Loubet bio je i chef godine Gault&Millau za 2011., a nositelj je i 2 Michelinove zvjezdice.

Uz Chefa godine, na svečanosti će biti proglašeni i Veliki chef sutrašnjice, Chef tradicijske kuhinje, Mladi talent i najbolje POP mjesto.

Posebno atraktivne su i Payment Excellence Awards, nove nagrade koje je inicirao Mastercard, s ciljem poticanja uvođenja elektronskih plaćanja u ugostiteljske objekte u Hrvatskoj. Riječ je o nagrađivanju u dodatnoj kategoriji koja se odnosi na mogućnosti plaćanja koje restorani nude. Niz restorana koji su ušli u pred selekciju pokazali su visoku razinu izvrsnosti u nuđenju različitih mogućnosti plaćanja pa gosti u njima mogu plaćati brzo, praktično i sigurno, svojom preferiranom karticom. Najboljem među restoranima i POP mjestima Mastercard i Gault&Millau dodijelit će Payment Excellence Award, zajedno s novčanim iznosom.

"Turizam se odmiče od klasičnog modela u kojem lokacija, priroda i kultura privlače turiste, a gastronomija i popratni sadržaji dolaze kao dodatni, neobavezni bonus. Tako gastro turizam postaje sve jača poluga privlačenja turista, a kada putuju u nove zemlje, turisti će radije trošiti ako je proces plaćanja praktičan i siguran. Zato iniciranjem ove dodatne kategorije koja nagrađuje izvrsnost u nuđenju različitih mogućnosti plaćanja dajemo svoj zalog razvoju turizma u Hrvatskoj", istaknula je Sanja Žigić, direktorica kompanije Mastercard u Hrvatskoj, te dodala da će dio restorana iz vodiča nuditi pogodnosti za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama.

Uz stotinjak hrvatskih chefova i druge ugledne goste, na Gault&Millau Croatia gala eventu sudjelovat će i predsjednik Gault&Millau International Come de Cherisey i legendarni urednik francuskih vodiča Marc Esquerre.

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Pročitajte i:

SPAR Hrvatska pripremio bogatu ponudu poklona za najmlađe po posebnim cijenama

SPAR Hrvatska tijekom prosinca za svoje je kupce pripremio niz akcijskih ponuda, koje osiguravaju popuste…

Tate, izašao je novi broj najbolje građenog magazina za vas!

Prve su pahulje snijega dobra izlika da se udobno smjestite negdje na toplom i pročitate…

Trudnice, ovo je kava uz koju će i vaša beba biti sigurna

Možda jedna od najtežih promjena za većinu trudnica je smanjivanje ili odricanje od kave. Navika…

Moderna bajka ispričana kroz haljine - TINSEL kolekcija Vesne SPOSE

Modna dizajnerica Vesna Pretković, u prekrasnom ambijentu svog showrooma predstavila je svoju najnoviju kolekciju večernjih…