JYSK održao akciju pošumljavanja zone Promina s 2.000 sadnica bora

Danski maloprodajni lanac JYSK proteklog je vikenda, u sklopu druge faze svog društveno odgovornog projekta „Ne štedi na šumi!“, održao dobrovoljnu akciju sadnje 2.000 sadnica autohtone vrste crnog i primorskog bora u zoni Promina kako bi se obnovile površine stradale u požaru.

Pošumljavanje dijelova koji su bili zahvaćeni požarom prije dvije godine ključno je za vraćanje ravnoteže prirodi, a Hrvatske šume ustanovile su da su najviše stradale autohtone vrste crnog i primorskog bora. JYSK je stoga donirao sredstva za kupnju ukupno 2.000 sadnica tih sorti. Akciji se priključilo stotinjak JYSKovih zaposlenika-volontera s obiteljima te brojni građani koji su se okupili u blizini Planinarskog doma Promina i zajedničkim snagama krenuli u hvalevrijedan pothvat, čime je uspješno odrađena još jedna u nizu akcija pošumljavanja.


"Jako nas veseli da kroz našu akciju "Ne štedi na šumi!" imamo priliku činiti velike promjene na dobrobit prirode. Fokus nam je ovoga puta bio na Dalmatinsko podneblje tako da smo na Promini zajedno s našim volonterima i građanima zasadili 2.000 sadnica koje će pomoći da se obnovi ogoljeno područje i uspostavi ravnoteža. Ovim akcijama želimo potaknuti promjene u ponašanju i svijesti društva, jer moramo razmišljati kakav svijet ostavljamo za buduće naraštaje"
, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country manager JYSK Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija.

Projekt je realiziran u suradnji s Hrvatskim šumama, a u ožujku ove godine JYSK je održao i dobrovoljnu akciju sadnje sadnica drva bukve na dvije zone Parka prirode Medvednica na Sljemenu koje su tijekom godina stradale pod utjecajem vremenskih nepogoda.

Kroz strateški definirana područja, JYSK na lokalnoj razini redovito djeluje i kroz druge slične projekte – brigu o mladima, okolišu kroz održivi razvoj, pošumljavanje te brigu o zdravom životu kroz prevenciju, edukaciju i aktivnost.

Više informacija o JYSK-u možete pronaći na Facebook stranici te Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici JYSK.hr.

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Djeca u bolnicama dobivaju stotinu novih Teta i Stričeka pričalica

Udruga Smiješak za sve s radošću bogatija je…

Proširenje Arena Centra – Arena Park

Najveći trgovački centar u hrvatskoj metropoli se širi

Uskoro se družimo na Dekici za snove

Dekice za snove udruge 'Smiješak za sve' u…

Zazelenimo Sljeme zajedno

Podržimo JYSKovu akciju ˝Ne štedi na šumi!˝

Pročitajte i:

Čarobni spa svijet koji ćete obožavati ove zime

Najveći wellness u Hrvatskoj, orijentalni hamam, sauna show, joga, vrhunski tretmani za lice i tijelo……

Dobrovoljni opoziv proizvoda: Philips Avent Digitalni Video Monitor za bebe (SCD620)

Kao mjeru predostrožnosti Philips dobrovoljno opoziva te će osigurati nadoknadu za Philips Avent digitalni video…

Japanski gitarist Yuki Saito nastupa u Hrvatskom glazbenom zavodu

Jedan od najboljih japanskih mladih gitarista Yuki Saito nastupa 24. siječnja u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Čovjek koji je Kardashianke lansirao u zvijezde snima dokumentarac o Hrvatskoj

Dizajnerica Aleksandra Dojčinović upoznala Larrya Namera, vlasnika E! Entertainment televisiona, s ljepotama Zagreba i najavila…