Igra života

Upoznajte Igru života u kojoj uz malo mudrosti možete odraditi život na sasvim drugačiji način nego što je to u stvarnosti!

Pod božićnim drvcem većina djece najradije želi dobiti igračku. I dok mnogi odlaze u kupovinu božićnih poklona za djecu bez vizije što žele kupti, ‘odrađujući’ tek zadanu predblagdansku formu, psiholozi upozoravaju da igračke (i igranje) imaju jaku terapijsku moć te da osim što im je svrha zabaviti i razveseliti dijete, može puno toga učiniti za zbližavanje članova obitelji. Način na koji se dijete igra puno govori i o njegovom psihičkom i emocionalnom stanju.

Odrasli nerijetko ne razumiju što znači igranje. Za mnoge je to gubitak vremena, pa često možemo čuti 'umjesto da uči, on se igra'. Ali dijete koncentrirano i svrsihodno uči jedino kroz igru; ona razvija njegovu motoriku, način razmišljanja, unapređuje kontakte s drugima, uči ga kako rješavati probleme, ali i pomaže da dijete razumije svoje osjećaje te izgradi osobnost i kreativnost. Kaže se da je igra hrana za mozak. Ona stvara doživljaje koji utječu na povezivanje i razvoj moždanih stanica. I to već od najranije dobi. Kad dijete pokaže zanimanje za nešto, ono je jako motivirano i tada najviše nauči, što potvrđuje koliko je važno odabrati dobru igračku. A koja je to prava igračka? To je ona kojom se dijete rado igra, koju upotrebljava na različite načine i kojoj se stalno vraća.
Roditelji se često obra
ćaju za pomoć psiholozima i žale se da su im djeca nemoguća i neposlušna te da ne mogu izaći na kraj s njima. Kako bi doznali u kakvom je dijete emocionalnom stanju, psiholozi ga promatraju dok se igra. U psihologiji je igra dijagnostičko sredstvo broj jedan. Ako se vaše dijete voli igrati s borcima, ratnicima i drugim igrama koje vam se čine agresivnima, za psihologe ni to nije problem, jer - pojašnjavaju – biti nasilan i udarati nekoga sasvim je različito od igre demonstracije nasilja, a djeca instinktivno znaju prepoznati tu razliku i odrediti granice. Ipak, roditelji trebaju biti oprezni i promatrati na koji se način njihovi mališani igraju jer im to može biti jasan pokazatelj njihova unutarnjeg stanja.

5010994969790

Igra života je društvena igra koja simulira tijek ljudskog života (od školovanja, preko posla pa do umirovljenja). Kroz nju djeca upoznaju stvari koje se čovjeku dešavaju kroz život. Igrači naizmjenično okreću vrtuljak (zamjenu za kockice) i napreduju po poljima. Svako polje donosi neku radnju koju igrači moraju izvršavati. To su razna plaćanja te događaji u životu (diploma, ženidba, kupovina nekretnine…). Igra završava kada svi igrači dospiju u mirovinu. Tada se zbrajaju sve njihove (materijalne) vrijednosti koje su stekli u igri (životu). Pobjednik je onaj koji je i najbogatiji.

Tekst i foto: promo

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Najprodavanija društvena igra na svijetu od sada ima i hrvatsku verziju

U stvaranju licencne hrvatske verzije društvene igre poznate…

Svi van!

Mrzite to što vaše dijete tjedno provede xyz…

Dođite na 'Dan za obitelj' na Bundeku

Hrabri telefon uz „Dan za obitelj“ poziva djecu…

S lijepim vremenom u Maksimir se vraća Zagrebački piknik

Organizatori 'Zagrebačkog piknika' u parku Maksimir, prvi put…

Pročitajte i:

Instagram vs. reality: priča mame influencerice

Svatko u domu treba jednog poštenog pomoćnika u borbi s prašinom i mrvicama...

Najljepše BERTA vjenčanice ravno s modnih pista New Yorka u Vesna SPOSU!

Prostor ekskluzivnog fashion storea Vesna SPOSA, za sinoćnju reviju pretvoren je u modnu pistu kakvom…

Kako je bilo na sajmu turizma PLACE2GO?

Na sajmu turizma PLACE2GO predstavio se časopis National Geographic Hrvatska u sklopu izložbenog prostora VisitUSA…

Pevec obilježio nadolazeći prvi dan proljeća

Taktovi veselih plesova i podjela maćuhica obilježile subotnje druženje na zagrebačkoj špici