Obje kave su „single origin“ 100% čiste arabice, a kako kaže Josip, jednostavne su za pripremiti na različite načine i to u džezvi, french pressu, kafetijeri ili pak filter aparatu. Naime, mljevenjem ovih kava postignut je idealan omjer sitnih i krupnih čestica koji omogućavaju pripremu Franck Guatemale i Costa Rice na više različitih načina.

Tijekom degustacija Josip je kavu pripremao na dva načina – putem hladne ekstrakcije u tzv. „cold brew“ vrču te na tradicionalniji način – u đezvi. „Cold brew“ je specifičan jer zahtijeva malo više vremena za pripremu -  u prosjeku i oko 8 sati. Bez obzira na način pripreme, u kavu po želji dodate šećer, mlijeko, a neki kavoljupci vole dodavati med ili pak cimet. No, kako savjetuje, probajte je prvo bez ikakvih dodataka kako biste osjetili svo bogatstvo arome čiste svježe pripremljene kave.

drugi-dan-franckovih-degustacija-uz-guatemalu-i-costa-ricu-iz-umaga

Posjetitelji degustacija zaključili su kako obje vrste kave odlikuje puna i aromatična nota, te da Guatemala asocira na kakaovac i crnu čokoladu, a u Costa Rici iako je okus čokoladni, ipak prevladava karamela.

Potom su, u sklopu ATP Umag, uslijedile pripreme četiri vrste kave i prezentacija Franck 100% Arabica s okusom lješnjaka i čokolade, koja je od lansiranja stekla veliki broj ljubitelja.

Tekst i foto: promo