Problem s uspavljivanjem

P: Moja beba ima 6 mjeseci (rođena je 10. 1. 2014. sa 4300 g). Sada ima oko 9300 g. Uvela sam kašice prije mjesec dana. Dojim još uvijek. Kada se probudi dam mu podoj, onda oko 11 voćnu kašicu, spava, ručak povrtni oko 13 i pol. Spava od 14 i dojim oko 17 h. Odspava opet oko 18 i po nešto kratko i ide spavati u 21 sa sisom. Na početku je išlo, međutim sada nakon jutarnje i kašice za ručak imam problema s uspavljivanjem, neće zaspati bez sise, a nije gladan, bar mislim. Nekad ga uspijem uspavati, ali u većini slučajeva ne. Polako bih voljela da kada jede kašice ne moram i dojiti ako je zadovoljan. Preko noći mi se budi svaka 2 sata i to me isto iscrpljuje. Bočicu neće uopće... ne znam što da vam još napišem. Hvala Vam puno, ne znam kome da se obratim, sve neki savjeti čudni, a na stranici Vašoj vidim korisnih stvari. Hvala Vam od srca

O:

Beba koja doji je posebno vezana za mamu. To je, osim prehrane, i najbolja strana, vaš attachment s bebom. Jasno je da se beba tješi i traži toplinu i nježnost prije spavanja, pa se to naravno odražava i u tome da želi biti na vašim prsima. Dojene bebe ne prihvaćaju bočice niti dudice, kao što i sami vidite.
U dobi od 6 mjeseci bebice mogu početi smetati i zubići koji izbijaju pa se beba dodatno budi i više traži da ju stavljate na prsa, iako nije gladna.

Vaša beba izvrsno napreduje te joj u večernjim i noćnim satima sigurno ne treba hrana, nego nježnost i utjeha.

Strpite se još malo, kada bude starija moći ćete je zavarati s nekom igračkom, pričicom…sada je još premala da išta mijenjate.

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!