Beba jako malo spava…

P: Pozdrav! Imam bebicu staru 6 tjedana. Rođen sa 2940, sada ima 3800 g. Naime, on u 24 sata ako odspava 6 sati to je to, je li to normalno? Vidi se na njemu da je pospan i po cijele dane je cendrav i nervozan, ali uspavati ga nemoguća je misija. Nema što nismo probali već. Zaspi na 5, 10 min i tako po cijele dane. Noć odspava od 1 do 3,4 i od tada je budan. I tako ukrug. Kombiniram dojenje i bočicu pa me također zanima koliko je normalno da on pojede i na koji način? Ja uvijek prvo dam dojku, jednu i drugu, i onda bočicu. Jede svaka 3 sata, znači 8 puta na dan dobije bočicu po 60 ml. Je li to u redu tako raditi? Hvala puno na odgovoru!

O:

Za početak, beba izvrsno napreduje. To što spava tako malo bebi očito ne smeta. Svaka tri sata hranjenja je u redu, koliko sam shvatila posiše obje dojke i još 60 ml, što bi bilo u redu.

Pokušajte ga voditi što više van u šetnju, neke bebe vole spavati na otvorenom… Po noći ga ne budite, neka se probudi sam ako je gladan… Za sada je beba još mala, traži svoj ritam, a kako postaje veći i jači, moći će i više posisati u jednom obroku pa će vjerojatno biti bolje.

Pročitajte i:

Imate pitanje? Kontaktirajte nas!