Imam curicu staru 4 mj i 2 dana. Beba je rođena sa 3090 kg i 48 cm, od početka je samo na prsima. Napredovala je u prva 2 mj. izvrsno na kilaži i sa dva navršena mjeseca je imala 5200 kg. Jučer smo bili na cijepljenju i kontroli gdje je izmjerena težina 6080 kg i 64 cm. Pedijatrica nije zadovoljna sa bebinom kilažom, kaže da je premalo i da treba dohrana, tj. nakon svakog podoja dati još i dohranu umjetnim jer bebi očito nije dovoljno mlijeka što me čudi jer je beba vesela, ima redovite stolice i mokre pelene, uredno spava, razdražljiva je samo prije sna. Pokušala sam bebi dati poslije podoja Aptamil no ona ne želi ni okusiti, ne zna piti na bočicu jer je samo na prsima bila, i pljuje van kad joj pokušam gurnuti bočicu. Za dva tjedna opet moramo na kontrolu zbog kilaže, a strah me kako i što da radim. Do sada nisam imala ni
sumnje ni ništa, mislila sam da dobro napreduje jer nikada nije pokazala znakove gladi. Inače smo iz Hrvatske a trenutno živimo na Cipru.


Ja se ne bih brinula. Vaša beba lijepo napreduje. Za dva mjeseca je dobila 880 gr, što nije pre

više ali nije niti pre malo. Nemojte je siliti da jede adaptirano mlijeko. Ako već pedijatrica

misli nešto preporučiti možda bi bilo najbolje da krenete sa nadohranom nešto ranije, dakle ne

sa punih 6 mjeseci kao isključivo dojene bebe nego već sada.

Dakle ja bih bila rdije za voćne i žitne kašice uz nastavak dojenja. Naravno treba vidijeti kako

sada beba napreduje, pa je svakako odvedite na kontrolno vaganje.

Ja se ne bih brinula. Vaša beba lijepo napreduje. Za dva mjeseca je dobila 880 gr, što nije previše ali nije niti pre malo. Nemojte je siliti da jede adaptirano mlijeko. Ako već pedijatrica misli nešto preporučiti možda bi bilo najbolje da krenete sa nadohranom nešto ranije, dakle ne sa punih 6 mjeseci kao isključivo dojene bebe nego već sada.


Dakle ja bih bila rdije za voćne i žitne kašice uz nastavak dojenja. Naravno treba vidijeti kako sada beba napreduje, pa je svakako odvedite na kontrolno vaganje.