Moja beba ima skoro 4 mjeseca i pol. Isključivo je dojena, rijetko sam joj davala Hippov čaj od koromača, čaj od kamilice, nezašećereni, i prvih par mjeseci Bio Gaja kapi za grčiće. 
U samom početku je imao jako dobru i urednu stolicu koje su se počele prorjeđivati. Pedijatrica mi je rekla da nema mjesta brizi jer da kod dojene djece stolica može izostati i do 10 dana. Međutim zadnji put je stolica izostala 8 dana, a beba se probudila u noći sva u grčevima i vrištanju. Odlučili smo staviti čepiće i isti je dan imao stolicu. Isto smo ponovili dan kasnije. Sada opet nema stolicu već treći dan. Ja to ne želim više tolerirati. Zanima me što mu još mogu dati da bih pokrenula njegovu probavu? Čula sam da su mogućnosti zašećerena kamilica, maslinovo ulje ili pak neki bio sirup na bazi smokve. Nisam sigurna što bih mu od svega toga mogla dati s obzirom na njegovu dob.

Na žalost nemate veliki izbor. Osim zaslađene mlake kamilice, komorača i probiotika. Možda bi bilo dobro da i vi pazite na prehranu. Možete, također, bebi masirati trbuščić, stavljati nešto toplo na trbuščić (npr. tetra pelenu koju ste prethodno zagrijali na radijatoru), podignite nogice prema trbuščiću da malo potisne stolicu. Ako to sve ne pomogne možete se javiti i gastroenterologu.