mam sina od 2 tjedna i 5 dana starosti. Rođen je prije vremena, točnije u 36. tjednu. Liječnici kažu da je dijete zdravo, ali nam je problem kilaža, rođen je sa 1910 g.
Sada ima 2080 g, počne lijepo napredovati pa naglo gubi i po 60 g na dan, tako da se nismo pomakli više od 2145 g. Budući nemam mlijeka, koristim Bebelac. Zanima me što mogu napraviti da dijete počne napredovati lijepo?
A već dva dana nema stolicu, napinje se, čak je znao plakati po 5 sati tijekom napinjanja. Koristim li odgovarajuću hranu? Što može biti uzrok za zatvor stolice i kako mu ja mogu pomoći?

Beba je rođena prije vremena sa niskom porođajnom težinom pa treba imati puno strpljenja. Svakako je trebate češće hraniti gotovo svaka 2 sata. Da li je hrana koju koristite dobra? Moj je savjet da uzmete ipak adaptirano mlijeko za bebe koje su rođene prije vremena. Kontrolirajte što češće težinu bebe- pozovite patronažu, pa ako beba i dalje stagnira ili gubi na težini javite se svom pedijatru. Ako vam se čini da beba ima grčiće ili se napinje može se uvesti i probiotik.