Moja beba je stara tjedan dana. Još u bolnici smo je počeli nadohranjivati jer nemam dovoljno mlijeka i ne može obuhvatiti dojku. Nadohranjivana je zamjenskom hranom Nan 1. Tako sam nastavila i kod kuće. Količina koju bi beba popila bila je 60 mililitara, i nakon toga bi spavala 3, 4 sata. Međutim, dogodilo mi se da sam presvukla i nahranila bebu, a ona mi se za sat vremena probudila i nije se dala smirit. Znači li to da joj trebam povećati količinu? Ona je plakala i cuclala svoje prstiće.
I još jedno pitanje: beba je u jastuku. Oblačim joj samo bodić dugih rukava i takvu je držim u jastuku. Je li to njoj dovoljno?

Beba se može buditi i plakati zbog mnogo razloga, najčešće su to grčevi koji je mogu mučiti jer je na umjetnoj prehrani. Možete uvesti probiotike 1x dnevno. Moguće je da povećate i količinu hrane, pa ćete vidjeti koliko beba pojede. Možete joj ponuditi i malo vode na žličicu između obroka.


Bebi bi možda bilo ugodnije da nije u jastuku, tamo je sputana i ne može se micati. Vjerojatno joj nije hladno, ali ako je stavite bez jastuka obucite bebi još nešto osim bodića. Ovisi i koja vam je temperatura u prostoriji, možete joj staviti i laganu dekicu.