Moja curica ima 4 mj. i na kontroli joj je ustanovljeno da dobija malo na kilaži, samo 150 grama u 2mj (bila je na 5050 u 8 mj, ja sam je vagala doma u 9.mj je bila 5720, a sad na kontroli 5200, 60cm - znači pad 500grama), dosad je bila samo dojena. Nekako sam to predosjećala jer ona od 2 mj starosti jede tri puta dnevno i spava cijelu noć. Pedijatrica je rekla obavezno dohrana, ali adaptiranim prvo, mada sam ja mislila početi s kašicama samo uz dojenje. Ipak sam ju sad poslušala pa sam kupila aptamil comfort 1, ali sam tek sad pročitala da je on hipoalergen i za bebe s grčevima, mada ga je moja cura super prihvatila i sada uz dojenje pojede 3-4 puta dnevno po 140-180 ml. Bih li trebala prijeći na aptamil 1 ili da ne mijenjam? Mogu li adaptirano izbaciti i početi s kašicama? Što mi je raditi, savjeta milijun na sve strane, svako drugačije :( zabrinuta majka

Dakle, nije baš sasvim jasno da li ste stalno kontrolirali težinu djeteta na istoj vagi (nešto je bilo u kući).


Ako dojenče zaista pada ne težini, treba vidjeti zbog čega se to dešava. Nije dovoljno da samo uvedete dohranu, treba vidjeti da li je još koji uzrok slabog napretka.


Sada kad ste već uveli formulu, poželjno je da je ne mijenjate. Nije jasno da li još dojite i da li ste već ponudili kašicu?


Dojenče na umjetnoj prehrani već od 4 mjeseca može početi s dohranom.