Imam pitanje u vezi dohrane moje bebe koja će za 4 dana navršiti osam mjeseci. Dakle, naš režim hranjenja je sljedeći. Rijetko kada se budi po noći... obično je prvo buđenje oko 8 h i onda pijemo mlijeko (aptamil).
11.00 - griz sa voćnom kašicom (obožava i to pojede punu zdjelicu)
14.00 - povrtni obrok - svaki drugi dan sa mesom, isto voli i pojede punu zdjelicu (tu dodajem krumpir, rižu, palentu)
17.00 - mlijeko
20.00 - mlijeko sa recimo rižinim voćnim pahuljicama ili keksolino.... i sl.
Dijete ne pije sokove niti čajeve, ali je stalno nudim vodom.
Od osmog mjeseca počinjemo uvoditi i sir i jogurt pa i to planiram ubaciti u obroke.
Problem je što je beba u mjesec i pol bila dobila samo 600 grama (dobi od 6 mjeseci do sedam i pol). Pedijatrica veli da je to malo, radili smo kontrolu mokraće i bilo je sve ok. Dijete je jako aktivno... po danu spava eventualno 2 puta po pola sata do 45 minuta.
Ne znam da li je to premalo obroka... i zašto dijete dobiva tako malo na kilaži. Inače je vesela,
vječno u pokretu. Ne izgleda mršavo. Od rođenja je mjesečno dobivala po 600 grama mjesečno i nikada više. Pomalo sam zabrinuta, ali s obzirom da je dijete vedro i aktvino, mislim si nekako da je to bitniji pokazatelj od vage. Trenutno ima 7,5 kg i dugačka je 71 cm. 

Boja stolice je različita, ovisno o vrsti hrane koju jedemo i ima je dva puta na dan.

Po ovome što ste opisali dijete ima dobar raspored hranjenja, a također i vrsta namirnica po obrocima je odgovarajuća. Upitna je jedino količina. Pretpostavljam da dijete ne može odjednom pojesti veću količinu te mu se može ponuditi još nešto ugljikohidrata u uobičajenoj prehrani, dakle još jedan keks u voćne kašice, te još rižine pahuljice u povrtne kašice.


Težina bebe za 8 mjeseci nije premala. Naravno važno je uzeti u obzir i konstituciju roditelja, njihov razvoj u dojenačkoj dobi te prirast težine po mjesecima- krivulja rasta. Ako je to sve ok mislim da nema razloga za zabrinutost.


S obzirom da je dijete inače zdravo, veselo i da je motorički dobro razvijeno treba samo pratiti rast.