Majka sam dječaka od 9 mjeseci. Unazad 2 - 3 dana počeo je povraćati hranu (kuham mu povrće i meso, te miksam, tu su voće, jabuke, kruške, banane)) koju pojede, i to ne svaki obrok, već svaki drugi... Do sada je sve bilo u redu. Nema temperature i relativno je veselo dijete. Uz dojenje, pije i adaptirano mlijeko, nan 2 pro. Stolica je redovita i ajmo reci normalna (svijetlo smeđa boja, nema proljeva). Primijetila sam učestalo podrigivanje sat vremena poslije jela. Sad me ovo povraćanje počinje zabrinjavati pa vas molim za savjet i pomoć...

Svakako treba vidjeti kako dijete dobiva na težini, povraća li samo povrće i voće ili i mliječne obroke. Pojede li možda preveliku količinu pa povrati dio koji mu je previše.


Za sve te odgovore ipak se morate javiti pedijatru te će se onda vidjeti, ovisno o napretku na težini i povraćanju određenih namirnica, treba li dijete na kakve dijagnostičke pretrage.


Ako vam se čini da dijete odlično napreduje, dajte mu češće manje obroke, pratite što najčešće povraća pa izbjegavajte te namirnice.