Prije svega hvala vam za tako dobru stranicu puno nam pomaže. Imam nekoliko pitanja vezana za djecu. Imam bebu staru 18 dana, imamo problem što nikako ne može podrignuti, žena je hrani na sisu ona konstantno sisa i stalno poslije traži mlijeko. Rekla nam je patronažna da možemo dati i umjetno mlijeko što mi i činimo sa hippom i do 60 ml. Po danu nam je stalno cendrava i previja se kao da ima bolove u trbuhu. Da joj ponudimo malo čaja od komorača da lakše bljucne ili podrigne? Kako da budemo sigurni kada je dovoljno pojela i da je sita?
Imam još nekoliko pitanja koja se odnose na drugu kći koja ima 2,5 g i konstantno nam odbija hranu. Živi maltene na mlijeku. Jako malo priča. Ako ima nedostatak željeza, kako da joj pomognemo? Njezina pedijatrica kaže da joj željezo nudimo u prehrani, no kada sve odbija. Bio bih vam zahvalan da mi što brže odgovorite. Hvala.

Beba stara 18 dana bi trebala biti samo na prsima. Do 1 mjesec starosti beba može stalno tražiti sisati iako nije gladna. Pravi pokazatelj je vaganje bebe, da se vidi da li beba dobro napreduje.


Patronaža ima prenosive vage pa bi bilo dobro da izvaže dijete pa da se dogovorite. Tek u slučaju da prsa nisu dovoljna treba uvesti nadohranu. Ako ste to već učinili, a beba plače i stalno je cendrava, to može biti znak grčića jer ste djetetu uveli umjetnu prehranu. Preporuka, ako beba dobro napreduje, maknite bebimil i pomognite joj oko grčića čajem od komorača ili probioticima, te pratite napredak bebe.


Djevojčicu od 2,5 godine koja ne jede ništa osim mlijeka, te ne priča odvedite na pregled kod pedijatra koji će vam preporučiti što da učinite. Ako treba dati željezo prvo je potrebno učiniti nalaze da se vidi da li je dijete anemično, tek se onda prepisuju preparati željeza.