Imam bebu od 24 mjeseca. Od rođenja jako slabo jede, a pije puno tekućine. Ima 12 kg. Njegov dnevni unos hrane je: ujutro jedno pečeno jaje i kruha, oko 13 sati juhu (tanjur), popodne nešto od voća i navečer malo jogurta popije, pojede malo čajne ili hrenovku i to je to.
Po noći se budi 4-5 puta i traži sok. Popije po pola litre po noći. Spava sa mnom u krevetu, kinderbet ne dolazi u obzir, pokušali smo i to. Malo slini preko dana i kaže da ga zubi bole. Možda je i to razlog buđenja... ali baš svaku noć, ne znam... pokvarili su mu se prvi zubići od čaja i ne može jesti s prvim zubićima nego sve jede sa zadnjim :( Što da radim? Hvala

Što se tiče vrste hrane nije baš niti količinski niti vrstom adekvatna prehrana za dijete od 2 godine. Trebate konzultirati svog pedijatra i dogovoriti se o načinu i vrsti prehrane. Zubići su naravno loši od bočice koju dijete nikako ne smije uzimati tijekom noći, niti su zaslađeni sokovi preporuka pedijatra. Sada se ev. može konzultirati zubar koji bi mogao već premazivati i liječiti zubić. Ako dijete tako loše jede mogla bi se napraviti i neka dijagnostika.