Imam curicu od 7,5 mjeseci. Duga je 71,5cm i teška 11,90 kg. Rođena je s 55 cm i 4,40 kg. Još uvijek doji tri puta dnevno + dva ne mliječna obroka (voćna kašica i povrće + 2 puta tjedno meseko). Raspored hranjenja je približno ovakav: u 9 h voćna kašica, u 13 h dojenje, u 17 h povrtna kašica, u 21 h dojenje, u 01 h dojenje, buđenje oko 5 h umjesto dojenja nudim joj vodicu, ponekad prihvati, a ponekad se borimo. Znači razmak je 4 sata između obroka. Ne pije sokiće, samo vodu i blago napravljen čaj od šipka. Ne razumijem gdje su te kalorije. Bez obzira na kile ona je živahno i jako gibično dijete, sjedi već tri tjedna i na pragu smo puzanja (par uspješnih pokušaja) :) Uglavnom, pedijatrica se prošli tjedan malo zabrinula i dobili smo uputnicu za nutricionista. Molim Vas savjet! Puno hvala. Sanda.

Beba je rođena sa 4,5 kg što je prilična težina. Uz takav start i dojenje ona slijedi svoju krivulju rasta. Dobro bi bilo znati koliko ste teški i visoki vi i suprug. Ja se ne bi zabrinjavala, pratila bi krivulju rasta vaše bebe.


Raspored obroka, dojenje i 2 obroka nadohrane su sasvim u redu. Možda bi trebalo smanjiti unos ugljikohidrata u kašicama. Bebu ne možete staviti na dijetu. Ako beba u kratkom razdoblju previše dobije na težini, a ne jede ništa drugačije od uobičajnog, tada treba konzultirati specijalistu.