Tri uzročnika većine alergija i oboljenja

Mnogima se vjerojatno neće svidjeti kad na popisu najlošijih namirnica po zdravlje pronađu hranu koju najviše vole ili konzumiraju, ali svakako se isplati proučiti razloge za i protiv promjene navika, jer sve je lako kad si zdrav, ali kad nisi, život gledaš iz neke druge perspektive.

U knjizi Tajna zdravlja autora mr. sc. Gorana Radovanića obrađuju se teme od životne važnosti. Od pravila za čišćenje organizma, kiselo-lužnate uravnoteženosti organizma, nedostataka prehrane i pogrešnih navika do preporuke za prehranu osoba s različitim teškim oboljenjima ili pak za zdravo mršavljenje. Autor knjige sve je podatke sakupljao tijekom vremena kad je pomagao svojoj majci da ozdravi od zloćudne bolesti. Vidjevši da je sav trud rezultirao pozitivnim ishodom, odlučio je svoje znanje podijeliti i s ostalima. Nakon sportske karijere, autor je organizirao brojne kongrese i edukacije na temu nutricionizma i prehrane koji se bavi već posljednjih 18 godina.

Što kažu znanstvenici?

Istraživanja pokazuju da su mlijeko, meso i bijelo brašno tri uzročnika gotovo svih vrsta alergija, autoimunih bolesti, kardiovaskularnih bolesti, začepljenja crijeva itd. Autor smatra da ako ove tri namirnice izbacite iz svakodnevne prehrane, doslovno ćete spasiti svoje zdravlje.
Većina ljudi sebi i djeci svakoga dana za neki od obroka (nekad i u svakom obroku) nudi upravo ove namirnice u nekom od oblika – kruh, peciva, naresci, burek, mlijeko…) i kombiniraju ih međusobno. Za čovjekov imunitet to je stvarno poražavajuće, a konkretno za probavni sustav, debelo crijevo…

Koje meso odabrati?

Ako već konzumirate meso, preporučuje se da nabavljate meso iz ekološkog uzgoja, da ne jedete meso životinja koje se hrane drugim životinjama… U kombinaciji s mesom ne uzimajte škrobne namirnice (ugljikohidrate), već samo povrće. Budući da je meso namirnica koja se najdulje probavlja, preporučuje se uz meso pojesti kruh od mljevenog lana jer će velika količina vlakana iz lana pomoći probavi.

 

A nismo zaboravili ni šećer…

Po štetnosti za naše zdravlje, šećer je na samom vrhu namirnica. Najnovije studije potvrđuju da šećer stvara oštećenja na jetri jednako kao alkohol jer prehrana bogata njime stvara masne naslage oko jetre, što je najbolji put do dijagnoze bolesti masne jetre. Šećer šteti srcu i uzrokuje povišen kolesterol. Stvara ovisnost i što ga više jedete, sve više ga vaš organizam traži. Sadrži ga previše rafiniranih namirnica pa se morate dobro pomučiti da nađete one proizvode koji ga ne sadrže. Čitajte deklaracije, a jednom kad nađete proizvođače koji ga ne stavljaju u svoje proizvode, držite ih se. Pazite da umjesto šećera nisu stavljani drugi oblici umjetnih zaslađivača, poput aspartama, jer to je još škodljivija varijanta od običnog šećera. Od prirodnih zaslađivača stevia je na dobrom glasu jer je mogu koristiti i dijabetičari. To je potpuno prirodni proizvod bez ijedne kalorije, ne uzrokuje fermentaciju u organizmu, idealna je za djecu i ne stvara ovisnost. Dapače, regulira šećer u krvi, pomaže u smanjivanju karijesa te ublažava probleme s candidom (gljivice u crijevima). Zanimljiv je podatak da se u Japanu ograničila upotreba umjetnih sladila još davne 1969. godine, a upotreba stevije zauzima oko 40 posto tržišta.

Neka od pitanja koja se nameću u ovoj knjizi imaju za cilj potaknuti vas na razmišljanje o brizi za vaš kvalitetniji, zdraviji i lakši život.

  • Kako se hranite?
  • Mislite li da je moguće probleme sa srcem i visokim tlakom riješiti prehranom?
  • Je li vam poznato da svatko kome je dijagnosticiran tumor u tijelu ima parazite?
  • Poznajete li neki lijek za čišćenje od parazita?
  • Jeste li ikada čistili svoje tijelo iznutra?
  • Mislite li da je moguće izbjeći rak prehranom?
  • Znate li koji je najvažniji vitamin za organizam?
  • Znate li koju vodu treba piti, a koju ne?
  • Znate li da je priča o kalciju iz mlijeka potpuno pogrešna?
  • Znate li pravilno odabrati prehrambene namirnice?

 

Cijena knjige: 150 kn
Više o knjizi: www.bioliving.info

Preporučujemo

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Zdrava prehrana na prvome mjestu

Iza Humane stoji više od 60 godina iskustva…

Odbijanje mlijeka

Imam jedno pitanje. Dijete mi ima 15 mjeseci…

Prelazak s adaptiranog na kravlje mlijeko

Pozdrav, Da li mi možete odgovoriti na par…

Promjena mlijeka da ili ne?

Pozdrav, moje dijete staro mjesec dana je od…

Pročitajte i:

Kako odnosi utječu na zdravlje srca i krvnih žila

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Utah pokazalo je da postoji uska povezanost kvalitete našeg ljubavnog odnosa…

Sunce ubija loše bakterije

Otkrićem i proširenjem uporabe antibiotika, u drugi plan je palo nekad popularno suzbijanje loših bakterija…

svađa u partnerskim odnosima

Psiholog objašnjava: Sačuvajte vezu usprkos svađama koje se uopće ne mogu razriješiti!

Već ste odavno shvatili da se svađe s partnerom ne isplate jer se mnogi konflikti…

nemojte ponovno koristiti plasticnu bocu

Zbog ovog razloga nemojte više puta koristiti plastičnu bocu!

Priča o plastici je već postala svakodnevna i svi znamo koliko je zabrinjavajuća. No, sigurno…