opasno ljetno osvjezenje

Majka jednog dječaka: Bezazleno ljetno polijevanje vodom završilo opeklinama!

Nevjerojatno kakve se sve situacije dogode roditeljima s malom djecom. Ova majka je zbog vlastitog iskustva odlučila upozoriti sve roditelje na opasnost koja se skriva u naoko bezazlenoj igri u dvorištu...

Ljeto je i svi se volimo igrati s djecom po mogućnosti negdje u hladu, a djeca pritom uživati u brčkanju u bazenčićima ili u prskanju vodenim pištoljima. Nerijeko kad nam dođe prevruće polijemo se vodom. Tako je i jedna majka iz SAD-a mislila da nema ništa loše u tome da malo rashladi dijete vodom iz crijeva za zalijevanje vrta. Tek kad je dijete počelo vrištati, shvatila je da se dogodilo nešto strašno.

Potrčala mu je upomoć i ustanovila da je polovica tijela i kože žarko crvene boje. Brzo ga je odvela u bolnicu i dobila dijagnozu - opekline. Dijete se u međuvremenu oporavilo, no majci je nevjerojatnost ovakve greške bila i povod da o tome obavijesti sve kako se nikome ne bi tako nešto dogodilo.

Voda u crijevu je dosegla temperaturu vrenja

Opekline na koži kod djeteta uzrokovala je voda koja se cijeli dan ležeći na suncu zagrijavala u crijevu. Kako u Arizoni temperature dosižu i do 40 stupnjeva, voda koja stoji u crijevu može se zagrijati čak do temperature vrenja. Stoga je savjet koji su objavili vatrogasci Las Vegasa jednostavan - ako želite sebe, djecu ili životinje rashladiti polijevanjem iz crijeva za zalijevanje vrta, obavezno prethodno pustite vodu da teče nekoliko minuta dok ne postane hladna.

I kod nas temperature povremeno dosižu preko 35 stupnjeva. Zato budite uvijek oprezni kad koristite crijevo za vrt za ljetno osvježenje i igru.

Izvor: Netmomos.de
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

TEST: Koliko imate strpljenja?

Riješite naš TEST i saznajte koliko ste tolerantni prema bližnjima i djeci Imati strpljenja za…

Dario Šimić prvi put govori o sinu sa sindromom Down: 'Kao Davidovi roditelji, najviše se bojimo predrasuda'

U sklopu višegodišnje društveno-odgovorne akcije Same Chances by Story portal Story.hr donosi intimnu ispovijest bivšeg…

10 namirnica koje vaše zube štite od karijesa

Australski stomatolog Steven Lin, autor knjige The Dental Diet, tvrdi da bez obzira na to…

izrada djecje sminke

Izradite domaću šminku za igru ili za maškare

Bilo da se radi o maškarama ili dječjem rođendanu, djeca vole glumiti i igrati se…