opasno ljetno osvjezenje

Majka jednog dječaka: Bezazleno ljetno polijevanje vodom završilo opeklinama!

Nevjerojatno kakve se sve situacije dogode roditeljima s malom djecom. Ova majka je zbog vlastitog iskustva odlučila upozoriti sve roditelje na opasnost koja se skriva u naoko bezazlenoj igri u dvorištu...

Ljeto je i svi se volimo igrati s djecom po mogućnosti negdje u hladu, a djeca pritom uživati u brčkanju u bazenčićima ili u prskanju vodenim pištoljima. Nerijeko kad nam dođe prevruće polijemo se vodom. Tako je i jedna majka iz SAD-a mislila da nema ništa loše u tome da malo rashladi dijete vodom iz crijeva za zalijevanje vrta. Tek kad je dijete počelo vrištati, shvatila je da se dogodilo nešto strašno.

Potrčala mu je upomoć i ustanovila da je polovica tijela i kože žarko crvene boje. Brzo ga je odvela u bolnicu i dobila dijagnozu - opekline. Dijete se u međuvremenu oporavilo, no majci je nevjerojatnost ovakve greške bila i povod da o tome obavijesti sve kako se nikome ne bi tako nešto dogodilo.

Voda u crijevu je dosegla temperaturu vrenja

Opekline na koži kod djeteta uzrokovala je voda koja se cijeli dan ležeći na suncu zagrijavala u crijevu. Kako u Arizoni temperature dosižu i do 40 stupnjeva, voda koja stoji u crijevu može se zagrijati čak do temperature vrenja. Stoga je savjet koji su objavili vatrogasci Las Vegasa jednostavan - ako želite sebe, djecu ili životinje rashladiti polijevanjem iz crijeva za zalijevanje vrta, obavezno prethodno pustite vodu da teče nekoliko minuta dok ne postane hladna.

I kod nas temperature povremeno dosižu preko 35 stupnjeva. Zato budite uvijek oprezni kad koristite crijevo za vrt za ljetno osvježenje i igru.

Izvor: Netmomos.de
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Tata + 3 kćeri = trening za 5!

Poznati hrvatski trener Dragutin Golub često spaja ugodno s korisnim te na zabavan i zanimljiv…

Očevi su sretniji i pod manje stresa od majki dok se brinu o djeci - Jeste li se ikada zapitali zašto?

Tate su često sretniji, manje pod stresom i manje umorni od mama kada se brinu…

Izostanak menstruacije: liječenje na prirodan način

Postoje biljke koje pomažu u regulaciji hormona kroz endokrinološki sustav, neke pomažu tijelu da se…

kako se boriti protiv prehlada

9 jednostavnih trikova za uspješnu obranu od virusa i bakterija

Čim je malo zahladilo mnogi su odmah pokleknuli najrazličitijim virozama i prehladama. Grlobolja, šmrcanje, začepljen…