opasno ljetno osvjezenje

Majka jednog dječaka: Bezazleno ljetno polijevanje vodom završilo opeklinama!

Nevjerojatno kakve se sve situacije dogode roditeljima s malom djecom. Ova majka je zbog vlastitog iskustva odlučila upozoriti sve roditelje na opasnost koja se skriva u naoko bezazlenoj igri u dvorištu...

Ljeto je i svi se volimo igrati s djecom po mogućnosti negdje u hladu, a djeca pritom uživati u brčkanju u bazenčićima ili u prskanju vodenim pištoljima. Nerijeko kad nam dođe prevruće polijemo se vodom. Tako je i jedna majka iz SAD-a mislila da nema ništa loše u tome da malo rashladi dijete vodom iz crijeva za zalijevanje vrta. Tek kad je dijete počelo vrištati, shvatila je da se dogodilo nešto strašno.

Potrčala mu je upomoć i ustanovila da je polovica tijela i kože žarko crvene boje. Brzo ga je odvela u bolnicu i dobila dijagnozu - opekline. Dijete se u međuvremenu oporavilo, no majci je nevjerojatnost ovakve greške bila i povod da o tome obavijesti sve kako se nikome ne bi tako nešto dogodilo.

Voda u crijevu je dosegla temperaturu vrenja

Opekline na koži kod djeteta uzrokovala je voda koja se cijeli dan ležeći na suncu zagrijavala u crijevu. Kako u Arizoni temperature dosižu i do 40 stupnjeva, voda koja stoji u crijevu može se zagrijati čak do temperature vrenja. Stoga je savjet koji su objavili vatrogasci Las Vegasa jednostavan - ako želite sebe, djecu ili životinje rashladiti polijevanjem iz crijeva za zalijevanje vrta, obavezno prethodno pustite vodu da teče nekoliko minuta dok ne postane hladna.

I kod nas temperature povremeno dosižu preko 35 stupnjeva. Zato budite uvijek oprezni kad koristite crijevo za vrt za ljetno osvježenje i igru.

Izvor: Netmomos.de
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Nova nada za osobe koje pate od migrena

Europska komisija ove je godine odobrila lijek za migrenu koji bi trebao donijeti olakšanje brojnim…

sto majke potajno ne vole

5 stvari koje gotovo sve majke potajno mrze

Možda se nećete složiti s našim izborom, ali ovih 5 stvari iako zvuče idilično, ustvari…

Što alergični na ambroziju ne bi smjeli jesti?

Tijekom perioda intenzivne cvatnje ambrozije, oni kojima to stvara probleme s disanjem, kihanjem, svrbeži očiju…

Kako odnosi utječu na zdravlje srca i krvnih žila

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Utah pokazalo je da postoji uska povezanost kvalitete našeg ljubavnog odnosa…