sto majke potajno ne vole

5 stvari koje gotovo sve majke potajno mrze

Možda se nećete složiti s našim izborom, ali ovih 5 stvari iako zvuče idilično, ustvari su često vrlo naporne i majke ih ne vole...

Ok, kad kažemo sve mame, naravno da mislimo samo na većinu. Sigurno postoje i majke koje upravo vole tih pet stvari koje ovdje nabrajamo. I one imaju naše puno divljenje. Unatoč tome, izdvojili smo neke stvari koje većina majki mora činiti, a često u tome ne uživaju jer su jednostavno naporne. Nekoliko primjera:

1. Roditeljske večeri u vrtićima i školama
Započinje u vrtiću. Čučiš na malim vrtićkim stolcima, slažeš neki kolaž, trudiš se zaista, lijepiš i smješkaš se dok ti naporna majka X ili nadobudan tata Y nakon takvih igara počnu još postavljati nevjerojatna pitanja (“Treba li im dječja krema za sunčanje u prosincu? “). Ni u školi ne bude bolje, princip ostaje isti. Mala utjeha samo je kavica ili pivo s majkom istomišljenicom nakon toga.

2. Pečenje kolača
To je tako lijepo – u miru i veselju miješamo sastojke, mijesimo tijesto, radimo kolače i na kraju svi radosno jedu rezultat našeg zajedničkog truda. U stvarnosti se često odvije posve drukčiji scenarij. Djeca nakon otprilike pet minuta od početka ove avanture ili kratkog držanja miksera, postaju umorna, ne žele više gnječiti tijesto, a u kuhinji ima više brašna po podu i posvuda nego što smo ga stavili u kolač. Rezultat: kuhinju treba kompletno očistiti plus grč u želucu. Jednostavnije je otići u slastičarnicu, tamo pojesti gotove kolače i njima ostaviti nered. Ili bar kupiti gotov biskvit.

sto majke potajno ne vole

3. Posjeti lunaparku
Oh, miriše tako fino na lepinjice, vafle, šećernu vunu, kokice i zabavu. Ali, naravno da naše dijete želi hot dog, a drugo pizzu. Svi žele tisuću i prvi put na vlakić i gusjenicu i stvarno je sve to zabavno prvih 30 minuta, a onda postane naporno. Iz džepa vam u trenu izbiju hrpu kuna i ako kažete da je vrijeme da se ide kući, svi cvile i plaču. Jedini spas je možda štand s pivom ili nekim koktelom.

4. Tečaj plivanja
Super je da djeca uče plivati prije svega zbog vlastite sigurnosti. U tom su smislu satovi plivanja naravno apsolutno korisni. Nema sumnje. Ali tom rečenicom često i završava entuzijazam. Skidanje, oblačenje, sušenje i preznojavanje. Sigurno ste se zapitali zašto je u bazenima uvijek tako vruće. I onda isto mučenje sljedeći tjedan. Na sreću, i to na kraju završi.

5. Ostale majke
Iskreno, najgore su dosadne majke (ima ih zaista ok, kao recimo mi) koje zaista znaju sve o svemu. Imaju najbolje savjete, kažnjavanju vas upitnim pogledom ako ste izrekli neku alternativnu misao i naravno sve rade najbolje čak i kad peku kolače (vidi točku 2). Ili još gore. Na roditeljskim večerima postavljaju super suvišna pitanja (vidi točku 1), muče nas protokolima i kritiziraju da niste dovoljno osušili kosu djetetu nakon tečaja plivanja (vidi točku 4).

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Otvoreno klizalište, lunapark i Božićni sajam u shopping centru Supernova Zagreb

Velikim vatrenim spektaklom „Firegarden“ te zabavnim i kreativnim…

Pročitajte i:

prehlade

5 činjenica o prehladama kod djece

Začepljen nos, uporan kašalj, glavobolja – znamo koliko neugodna prehlada može biti. Budući da imunološki…

Što se dogodi kad roditelji potpuno izbace tehnologiju i ekrane iz obiteljskog života?

Najlakše je upaliti crtiće ili dati im mobitel. Možda smo se nekada zaklinjali da to…

pranje zubi ujutro

Treba li prati zubiće prije ili poslije doručka? Radite li vi to pravilno?

Velika većina zube pere dva puta na dan - navečer i ujutro. S tim se…

Kupuju li roditelji mobitelima vrijeme za sebe i malo mira od nestrpljive djece

Često se polazi od pretpostavke da današnja djeca razumiju tehnologiju bolje nego odrasli i da…