Homeopatija – Što može učiniti za vas?

Homeopatija je druga medicina na svijetu po broju korisnika, odmah iza kineske medicine

Homeopatija je vrlo učinkovita i kod akutnih i kroničnih bolesti, nema štetnih popratnih pojava niti uzrokuje ovisnosti, a lijekovi su vrlo povoljni. Osim toga, homeopatiju bez bojazni mogu koristiti i trudnice i dojenčad. Djeca odlično reagiraju na liječenje homeopatijom, iz razloga što homeopatija potiče našu vlastitu energiju na samoizlječenje, a kako djeca obično imaju puno energije, izlječenje se kod njih odvija vrlo brzo!

Principi homeopatije

Homeopatiju je prvi razvio njemački liječnik i kemičar Samuel Hahnemann u kasnom 18. stoljeću. On je otkrio način kako da iskoristi iscjeljujuća svojstva skrivena u gotovo svim tvarima (biljakama, mineralima, kemijskim elemenatima…..), a da u isto vrijeme ukloni njihovu eventualnu toksičnost.

To je postigao tzv. potenciranjem – tvar se razrjeđuje vodom i trese mnogo puta, da bi na kraju u vodi ostao samo energetski otisak početne tvari.

Homeopatija liječi od prvog dana života

Homeopatija može biti korisna već od prvih dana čovjekova života. Tegobe koje često muče bebe, kao što su grčići u trbuhu ili bolan rast zubića, vrlo se uspješno mogu tretirati homeopatijom. I novopečenoj majci remedije mogu pomoći ako ima previše ili premalo mlijeka, ako su dojke bolne, bradavice ispucale, kao i kod poslijeporođajne depresije i slično.

Akutne tegobe koje često muče našu djecu – kašalj, upale uha, grla ili nosa, gripa – mogu se vrlo brzo izliječiti homeopatskim tretmanom. I ne samo to, tzv. konstitucijskim liječenjem kod homeopata može se ojačati djetetov imunitet.

Konstitucijsko liječenje uravnotežuje i emocionalno i psihičko stanje, pa tako može pomoći i kod nedostatka pažnje i hiperaktivnosti, nesigurnosti, ljubomore i dr.

Homeopatiju možete primjenjivati i sami

Mnoge tegobe možete homeopatijom tretirati sami, primjerice pružanje prve pomoći nakon uboda, ugriza, i ozljeda, zatim liječenje blažih akutnih bolesti kao kašalj, gripa i razne upale. Kako biste znali odabrati odgovarajuću remediju i dozu, potrebno je otići na kratki tečaj iz homeopatije ili nabaviti dobru knjigu.

Tekst: Romana Đekić, Lic.I.S.Hom

Foto: Thinkstock

Preporučujemo

Pročitajte i:

kako izblijediti strije na trbuhu

Ova majka eksperimentom potvrdila da majčino mlijeko pomaže izblijediti strije na trbuhu!

Jeste li već čuli za ovakav pokušaj – izbljeđivanje strija majčinim mlijekom? Zvuči pomalo smiješno,…

Podsjećamo: lak za nokte jedan je od najotrovnijih kozmetičkih preparata

Iako znamo da sve žene, od petogodišnje djevojčice do pedesetogodišnje gospođe, uživaju u lijepo nalakiranim…

Šalica kave ujutro? Naravno, ali nikako ne na prazan želudac!

Za većinu nas kava je dio svakodnevne jutarnje rutine, a za mnoge prvo što popiju…

kakva treba biti cistoca bazenske vode za djecu

Kako znati je li čist bazen u kojem se kupate?

Miris klora, bakterije i nečistoće... Čistoća javnih bazena naše malene uopće ne zabrinjava jer oni…