Homeopatija – Što može učiniti za vas?

Homeopatija je druga medicina na svijetu po broju korisnika, odmah iza kineske medicine

Homeopatija je vrlo učinkovita i kod akutnih i kroničnih bolesti, nema štetnih popratnih pojava niti uzrokuje ovisnosti, a lijekovi su vrlo povoljni. Osim toga, homeopatiju bez bojazni mogu koristiti i trudnice i dojenčad. Djeca odlično reagiraju na liječenje homeopatijom, iz razloga što homeopatija potiče našu vlastitu energiju na samoizlječenje, a kako djeca obično imaju puno energije, izlječenje se kod njih odvija vrlo brzo!

Principi homeopatije

Homeopatiju je prvi razvio njemački liječnik i kemičar Samuel Hahnemann u kasnom 18. stoljeću. On je otkrio način kako da iskoristi iscjeljujuća svojstva skrivena u gotovo svim tvarima (biljakama, mineralima, kemijskim elemenatima…..), a da u isto vrijeme ukloni njihovu eventualnu toksičnost.

To je postigao tzv. potenciranjem – tvar se razrjeđuje vodom i trese mnogo puta, da bi na kraju u vodi ostao samo energetski otisak početne tvari.

Homeopatija liječi od prvog dana života

Homeopatija može biti korisna već od prvih dana čovjekova života. Tegobe koje često muče bebe, kao što su grčići u trbuhu ili bolan rast zubića, vrlo se uspješno mogu tretirati homeopatijom. I novopečenoj majci remedije mogu pomoći ako ima previše ili premalo mlijeka, ako su dojke bolne, bradavice ispucale, kao i kod poslijeporođajne depresije i slično.

Akutne tegobe koje često muče našu djecu – kašalj, upale uha, grla ili nosa, gripa – mogu se vrlo brzo izliječiti homeopatskim tretmanom. I ne samo to, tzv. konstitucijskim liječenjem kod homeopata može se ojačati djetetov imunitet.

Konstitucijsko liječenje uravnotežuje i emocionalno i psihičko stanje, pa tako može pomoći i kod nedostatka pažnje i hiperaktivnosti, nesigurnosti, ljubomore i dr.

Homeopatiju možete primjenjivati i sami

Mnoge tegobe možete homeopatijom tretirati sami, primjerice pružanje prve pomoći nakon uboda, ugriza, i ozljeda, zatim liječenje blažih akutnih bolesti kao kašalj, gripa i razne upale. Kako biste znali odabrati odgovarajuću remediju i dozu, potrebno je otići na kratki tečaj iz homeopatije ili nabaviti dobru knjigu.

Tekst: Romana Đekić, Lic.I.S.Hom

Foto: Thinkstock

Preporučujemo

Pročitajte i:

stalni umor

Stalno ste umorni? Jutarnje navike vas možda sabotiraju!

Iako je nekvalitetan i prekratak san jedan od glavnih razloga umora, postoji još nekoliko drugih…

pretjeran unos soli

6 znakova da vi i djeca jedete previše soli

Sol svako jelo učini još ukusnijim, ali nije osobito zdrava. Doduše, tijelu treba određena količina…

alergija ili prehlada

Zajednički simptomi prehlade i alergije te kako znati o kojoj je dijagnozi riječ?

Sumnjive su vam te vaše ili djetetove prehlade u posljednje vrijeme i razmišljate da možda…

Joga za djecu: Podrška za sretnije sutra

Svjesnost o sebi, vlastitim osjećajima i onome iznutra što nas pokreće počinjemo učiti u ranoj…