Sačuvajte ljepotu svojih grudi

Prije nego što počnete upotrebljavati bilo koji preparat za učvršćivanje kože dekoltea, stručnjaci savjetuju svakodnevno masiranje grudi

Lagana i nježna masaža poboljšat će mikrocirkulaciju u potkožnom tkivu grudi, ali važno je da kretnje budu nježne i polagane. Grudi masirajte vršcima prstiju od vanjskog ruba dojke prema bradavici, ali izbjegavajte područje oko bradavica. Kombinirajte te pokrete s masažom u obliku osmica po cijelom dekolteu, od grudi, do ramena i vrata. Bilo bi dobro da masažu prakticirate dva puta dnevno, primjerice ujutro i navečer po pet minuta.

KOZMETIČKI PREPARATI

Nakon toga na grudi nanesite kozmetički preparat za njegu kože grudi. Pripazite da krema, odnosno losion sadržava vitamine A, E, C, i B5 jer oni, tvrde stručnjaci, hidratiziraju kožu i stvaraju filtar koji pomaže koži da razvije funkciju “prirodnog grudnjaka”. Bilo bi dobro da ti preparati obiluju sastojcima kao što su kadulja, hmelj i sojino ulje.

HIDROTERAPIJA

Za ljepotu grudi preporučuje se i hidroterapija – naizmjenično tuširanje grudi toplom i hladnom vodom. To biste trebali prakticirati kod svakoga tuširanja. Tako ćete pojačati cirkulaciju u grudima jer topla voda širi krvne žile, dok ih hladna voda skuplja. Na taj način vaše grudi doslovce gimnasticiraju. Tuš usmjerite prema grudima i tuširajte ih kružnim pokretima. Na kraju pustite jak mlaz hladne vode prema stopalima i podižite ga prema srcu kako biste potaknuli cirkulaciju cijelog tijela.

HRANJIVA MASKA

Svakih 15 dana na grudi, ali i cijeli dekolte, uključujući i vrat, nanesite hranjivu masku na bazi kolagena i elastina. Prethodno kožu dobro očistite. Masku ostavite 20 minuta, a zatim je isperite mlakom vodom.

NA KRAJU, NAJVAŽNIJA JE MASAŽA

Kao i na drugim dijelovima tijela, koža na prsima uključuje mrežu kolagenih vlakana koji je čine čvrstom i elastin koji je čini elastičnom. Tijekom vremena ta vlakna nestaju, a s godinama se i stanice kože sporije obnavljaju. Na tržištu vam se nude razne kreme za učvršćivanje kože grudi. Većina je na bazi biotehnoloških oligopeptida koji sprečavaju opuštanje kože i osnažuju strukturu grudi, dok biljne aktivne komponente sinergijskog djelovanja koži vraćaju elastičnost.
Kreme nisu naodmet za pojačanu njegu kože grudi, ali, slažu se stručnjaci, za rezultat je ipak mnogo važnija masaža kojom utrljavate te proizvode u kožu.

Tekst: Lejla Dervoz Rajić

Foto: Thinkstock

Preporučujemo

Pročitajte i:

Tata + 3 kćeri = trening za 5!

Poznati hrvatski trener Dragutin Golub često spaja ugodno s korisnim te na zabavan i zanimljiv…

Očevi su sretniji i pod manje stresa od majki dok se brinu o djeci - Jeste li se ikada zapitali zašto?

Tate su često sretniji, manje pod stresom i manje umorni od mama kada se brinu…

Izostanak menstruacije: liječenje na prirodan način

Postoje biljke koje pomažu u regulaciji hormona kroz endokrinološki sustav, neke pomažu tijelu da se…

kako se boriti protiv prehlada

9 jednostavnih trikova za uspješnu obranu od virusa i bakterija

Čim je malo zahladilo mnogi su odmah pokleknuli najrazličitijim virozama i prehladama. Grlobolja, šmrcanje, začepljen…