Veliki godišnji horoskop za 2018.

Na nebu se događa veliko preslagivanje pa će 2018. godina biti puna iznenađenja i novih mogućnosti. Razvijamo se suočavajući se s vlastitim emocijama, učimo na osjetljivim temama poput seksualnosti i smrti. Da bismo se iscijelili i preobrazili sve ispraznosti i privide života, moramo se fokusirati na ono što nam je stvarno važno. Ambicije ostvarujemo radom i odgovornim ponašanjem pa je vrijeme da postavimo dugoročne ciljeve. Nalazimo se na pragu između staroga i novoga, kontrole i slobode, pravila i neovisnosti...

Želje su poput zvijezda na našem osobnom nebu, vode nas tijekom godine, potiču nas da učimo i radimo, da ih ispunimo najbolje što znamo. Ondje kamo želje usmjere našu pozornost možemo očekivati da se pokrene tok života. Stoga je važno provjeriti jesu li želje ostvarive i što nam je sve potrebno da bismo ih ostvarili. Možemo li ih ostvariti vlastitim snagama? Što se bolje pripremimo, veće su šanse za uspjeh.

A one stvarne zvijezde, u prostranstvima svemira, pričaju svoju priču o energijama koje nam stoje na raspolaganju. Primijetit ćemo da se neke naše želje ostvaruju lako, a neke zapnu ili propadnu unatoč svim naporima. Možda će godišnji horoskop savršeno podržati naše želje, možda će nam dati neke nove ideje ili će nas iznenaditi nečim neočekivanim. Kad znamo kakve globalne energije imamo na raspolaganju, možemo lakše uhvatiti ritam svog života i oblikovati ga prema vlastitim željama.

 

Jupiter u Škorpionu

U 2018. čak su tri planeta u novim znakovima - Jupiter u Škorpionu, Saturn u Jarcu, a Uran u svibnju 2018. godine ulazi u znak Bika. Već od listopada 2017. ekstrovertirani, živopisni i sjajni Jupiter uranja u tajnovite vode Škorpiona. Energija Škorpiona na površini je mirna, no u dubinama skriva vrtloge strasti, snažne osjećaje, potrebu za kontrolom i želju za moći. Što za nas znači moć? Osjećamo li se moćno u onome što radimo i kako živimo ili nas osjećaj nemoći frustrira?

Jupiterov potencijal osobnog razvoja i učenja ostvarit ćemo istražujući Škorpionove teme: najdublje emocije, sadržaj nesvjesnoga, osobnu preobrazbu, seksualnost, vrijednosti i novac te osjećaj moći. Spremni smo razvijati duboke, emotivne veze i propitkivati vlastite strahove i tajne. Jupiter u Škorpionu bes­kompromisno traži istinu i spreman je uroniti u dubine duše, u emocije i teme koje su često društveni tabu. U javnom će prostoru postati prisutnija psihologija, istraživanje tajni, parapsihologija, teme smrti, pa i mnoge neugodne teme o kojima nerado pričamo, kao što su problemi izbjeglica, siromašnih i bolesnih, ekološkog zagađenja, zbrinjavanja otpada…

 

Saturn u Jarcu

Saturn je od kraja prosinca 2017. u Jarcu i ostaje u tom znaku dvije i pol godine. Ambicija da ostvarimo trajne vrijednosti dobiva zamah pa je vrijeme da postavimo dugoročne ciljeve. Važno nam je da svom životu damo neku čvršću strukturu, težimo stabilnosti i trajnim vrijednostima.

Kako bismo ih postigli, spremni smo više raditi i preuzeti odgovornost. Tako ćemo postići autentičnost. Energija Jarca okrenuta je pravilima i tradiciji pa će se na društvenoj razini vjerojatno dogoditi još značajniji zaokret prema prošlosti, a pravila, zabrane i kazne postrožiti.

 

Uran u Biku

Uran je planet koji simbolizira promjenu i reformu svega što ne vodi napretku, ukazujući na mogućnosti za bolji i pravedniji, slobodniji svijet. Energiji Bika potrebna je sigurnost i napravit će sve da je zadrži, spriječi promjene i ostane u zoni ugode, u onome što poznaje i kontrolira. Stoga, dolazi razdoblje napetosti između tradicije kojoj je sklon Bik te inovacije i slobode koje zahtijeva Uran! Uran će svakom od nas postaviti pitanje koliko su nas zarađivanje novca i mukotrpno stjecanje i održavanje imovine zarobili.

Mnogi će otkriti da nisu imali ni najmanju ideju o tome koliko su zatočeni u zamku trke za materijalnim. Njegov sedmogodišnji boravak u Biku prvo će nas uznemiriti, da bi nam idućih godina dao nove ideje kako reorganizirati način zarađivanja, reformirati odnos prema materijalnome i dati nam veći osjećaj slobode. Jarac, Bik i Škorpion znakovi su okrenuti tradiciji i prošlosti. Jupiter i Uran simboli su slobode, neovisnosti, budućnosti. U idućim godinama bit će puno napetosti na svim razinama života između staroga i novoga, kontrole i slobode, pravila i neovisnosti.

 

Na osobnoj razini

Nova, 2018. godina donosi puno energije i uzbuđenja u živote Bika i Škorpiona, Lava i Vodenjaka. Mnogi od njih ulaze u sedmogodišnje razdoblje značajnih životnih promjena. Budući da pripadnici tih znakova vole imati kontrolu te ostati što je moguće dulje u zoni ugode, vrlo su oprezni kad je riječ o velikim promjenama i potrebno im je puno vremena da ih prihvate. S Uranom u Biku tek počinju isprobavati i mijenjati sve ono što žele promijeniti.

Tijekom 2018. Jupiter će blažiti strah od nepoznatog i otvarati izvanredne prilike koje treba iskoristiti. Voljeli uzbuđenja ili ne, ona će nekima od njih život okrenuti naglavačke, prodrmati ih i probuditi, pozvati na veliki kozmički ples u kojem se mogu probuditi u novoj, boljoj i ispunjenijoj stvarnosti. No, u tom procesu neizbježne su sumnje i oklijevanja, beskrajne analize, predomišljanja, znatiželja, poriv za kidanjem onih spona koje život čine dosadnim i besmislenim, zov novog kojemu se treba hrabro odazvati…

 

Kojim će znakovima godina biti mirna, a kojim turbulentna?

Saturn u Jarcu promijenit će dinamiku života Jarca, Raka, Ovna i Vage. Iduće dvije i pol godine donose više obaveza, traže više odgovornosti i pomažu pripadnicima ovih znakova da reorganiziraju svoj život kako bi bili stabilniji, učinkovitiji i mudriji. Rak i Jarac imat će u 2018. godini veliku Jupiterovu podršku pa će pronaći nove životne ciljeve i konstruktivne načine kako ih ostvariti.

Uran sredinom svibnja napušta znak Ovna pa će Ovan i Vaga moći mirno sjesti i napraviti reviziju svih promjena koje su se dogodile prošlih godina. Zbrajajući pluseve i minuse, otkrit će da im se promjene koje su se događale zapravo sviđaju.

Najmirnija godina očekuje Blizance, Strijelca, Ribe i Djevicu koji su položili Saturnove ispite pa će napokon predahnuti od obaveza i teških poslova. Mudriji i zreliji nego prije, nastavljaju maštati, razvijati svoju kreativnost i duhovnost u društvu Neptuna, koji i dalje ostaje u Ribama te još nije završio svoje preobražajne procese. Ribe i Djevice, uz podršku Jupitera, s lakoćom će usvajati nove navike, bezbolno mijenjati sebe i svijet oko sebe.

 

Horoskop za svaki pojedini znak za 2018. nastavite čitati ovdje

 

Tekst: Senka Ljubić, astrologinja
Izvor: sensaklub.hr
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

Kako pametni telefoni i tableti izgladnjuju naša srca?

Jesper Juul, poznati danski pedagog i obiteljski terapeut objašnjava kako korištenje pametnih telefona djeluje na…

Volite li svoje dijete upravo onakvo kakvo jest?

Poznata dječja psihologinja dr. Shefali Tsabari savjetuje roditeljima kako da vole svoju djecu na najljepši…

Vodič za igre s djecom tijekom blagdana

Blagdansko vrijeme za mnoge znači dugo priželjkivani boravak u toplini doma s najmilijima. Miris cimeta…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo vas podsjetiti na istinske vrijednosti koje Božićno…