svi smo na mobitelu

Uz ovaj trik riješite sebe i djecu ovisnosti o stalnom posezanju za mobitelom

Pogledate li na terase kafića, na tramvajsku stanicu, u red u trgovinama... svi pognute glave gledaju u svoje mobitele. Slično se već događa i našoj djeci, posebice tinejdžerima – samo gledaju kako će zgrabiti mobitel i svaki slobodan trenutak provesti u traženju što ima novoga. Priznajte, i vi ili možda vaš partner to radite...

Ta radnja je već automatska, nesvjesna. Dosadno vam je, hvatate telefon i besciljnim klikom stižete u društvo gdje se nešto zbiva. O tome koliko je to društvo dobro, loše ili opet dosadno neka svatko procijeni za sebe, no važno je shvatiti da smo postali ovisni o smartphoneu.

Za rješavanje te ovisnosti treba uložiti malo truda i pokušati i sa sljedećim trikom. Poanta je da vam vaš smartphone prestane biti toliko privlačan.

Jednostavno stavite opciju prikaza ekrana u crno-bijelu. Sve te boje koje pršte s naših ekrana nas iznimno privlače i signaliziraju da se tu događa nešto važno dok sive nijanse nisu nimalo privlačne i brzo smanjuju uzbuđenje koje raste u trenutku kad otvaramo mobitel i gledamo ima li novih poruka, postova, vijesti.

U postavkama svog mobitela pronađite opciju crno-bijelog prikaza ekrana i testirajte naš savjet! Naravno, za bolji efekt ostavite ovu opciju više dana i promatrajte što se događa s vašom ovisnosti.

svi smo na mobitelu

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Tagovi: ,

Vezano uz temu

Imam li deficit pozornosti zbog mobitela?

Moja 7-godišnja kći čita mi prije spavanja. Pažljivo…

Pročitajte i:

Zaštitne mjere protiv obiteljskih nasilnika

Na koje se sve načine možete zaštititi od nasilnika, na pravni način, pročitajte u ovom…

Česti konflikti između jednog roditelja i djeteta - zašto nastaju i što učiniti?

Pogledajmo kako neadekvatna reakcija roditelja može pogoršati reakciju djeteta koje burnije reagira i kako se…

Izmjene ugovora o radu, koja su prava zaspolenika?

Razlilčite su kombinacije u kojima poslodavci mogu reorganizirati radna mjesta i nuditi dosadašnjem zaspoleniku promjenu…

Ako je dijete razdražljivo, provjerite muči li ga neka od sljedećih stvari

Stiže popis pitanja koja pomažu u detekciji što bi moglo negativno utjecati na vaše dijete!