Svjetski dan posvojenja

U srijedu, 9. studenoga obilježava se Svjetski dan posvojenja, no već sutra kreću aktivnosti vezane uz ovu temu i nastavit će se cijeli mjesec

Uoči Svjetskog dana posvojenja u utorak, 8. studenog, u 16.30 sati u dvorani Adopte (Nova cesta 4, Zagreb), premijerno će biti prikazan kratak film sa svjedočanstvima triju posvojenih djevojaka.

Dora, Lucija i Margareta hrabro su stale pred kameru i pričale, među ostalim, o posvojenju te želji da upoznaju biološke roditelje. Njihove dirljive priče otkrivaju s kojim se problemima posvojena djeca suočavaju tijekom odrastanja, te zašto je bitna kvalitetna komunikacija s posvojiteljima.

Na prikazivanje filma mogu doći svi zainteresirani građani, a obratit će im se:

Diana Topčić Rosenberg, pomoćnica ministrice za socijalnu politiku, strategiju i mlade iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, i Dunja Bonacci Skenderović, predsjednica Adopte.

Predstavit će se i nova tiskana izdanja Adopte - priručnik Kako pripremiti dijete za posvojenje koji sagledava potrebe djeteta i posvojitelja iz profesionalne, ali i iskustvene perspektive, te brošura Moja posvojiteljska obitelj koja donosi savjete kako razgovarati o posvojenju u različitim razdobljima djetetova odrastanja.

Dan kasnije, u srijedu, 9. studenog, na Svjetski dan posvojenja Adopta poziva građane da se priključe svjetskoj akciji kojom se ističe važnost posvajanja. Svi koji podržavaju posvojenje i obitelji nastale posvojenjem, na društvenim mrežama mogu objaviti fotografiju dlana s nacrtanim smješkom uz ključne riječi #Adopta i #Svjetskidanposvojenja.

U četvrtak, 10. studenog, u 17 h će se sati u Adopti prikazati film Usvajanje odobreno, autobiografska priča južnokorejskog animatora Junga kojeg je kao petogodišnjaka usvojila jedna belgijska obitelj.

Budući da se studeni naziva i Mjesecom posvojenja zanimljivi su sadržaji pripremljeni i za drugi dio mjeseca. Tu su predavanja za stručnu zajednicu o pripremi djeteta za posvojenje, ali i druženja s građanima.

U utorak, 22. studenog, u 19.30 svi se zainteresirani u Adopti mogu uključiti u knjižni klub gdje će se govoriti o knjizi 7 navika uspješnih obitelji Stephena R. Coveyja.

U knjižnici Prečko (Slavenskoga 12, Zagreb) u četvrtak, 24. studenog, u 17.30 sati održat će se predstavljanje slikovnice Mama za Koka autorice Keiko Kasza. Riječ je o hrvatskoj promociji slikovnice koja na djeci prihvatljiv način govori o posvajanju i prihvaćanju različitosti. Priča je to o ptiću koji traži mamu koja mu nalikuje. Nakon duge potrage upoznaje mamu medvjedicu koja mu ne nalikuje, ali mu pruži ljubav i toplinu.

slika-zaslona-2016-11-07-u-16-09-09

Tekst i foto: www.adopta.hr

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Trenutačno u Hrvatskoj 413 djece ima uvjete za posvojenje, ali...

U Registru potencijalnih posvojitelja trenutačno se nalazi 1316…

Bivša pravobraniteljica za djecu podupire Adoptinu inicijativu za dopunu Zakona o OIB-u

Za razliku od aktualne pravobraniteljice za djecu, bivša…

Pročitajte i:

Kad djetetu ponestane samokontrole, pomaže slikovnica Mirko Bjesomirko

Predstavljamo i četvrtu slikovnicu iz serijala o razvoju socioemocionalnih kompetencija kod djece. Namijenjena je djeci…

stalni umor

Stalno ste umorni? Jutarnje navike vas možda sabotiraju!

Iako je nekvalitetan i prekratak san jedan od glavnih razloga umora, postoji još nekoliko drugih…

istine o prehrani

15 zabluda o namirnicama i hrani

Slatkiši kvare zube, kava dehidrira, zelena salata je najzdraviji izvor vitamina, krumpiri debljaju... i druge…

Osvrt na animirani hit Snježno kraljevstvo 2

Dijete vas nagovara da ga odvedete na Snježno kraljevstvo 2? Ako volite filmove s puno…