Sigurno ćete se iznenaditi što se sve može oprati u perilici rublja

U perilici rublja peremo rublje, neki operu tenisice, a mnoge majke redovito peru i plišance. Ali jeste li znali da u njoj možete oprati primjerice i lego kockice?

Kad u obitelj stignu djeca, perilica se uglavnom vrti skoro svaki dan. Sada bi mogla još i češće kad saznate što se sve još može oprati u njoj.

Lego kockice

Popularne plastične kockice sastavni su dio svakog kućanstva s djecom. Svejedno je jeste li ih naslijedili ili kupili nove, lego kockice bi bilo dobro povremeno oprati. Najlakši način za to je u perilici rublja. Kockice spakirajte u jastučnicu s patentnim zatvaračem ili vrećicu za rublje i operite ih na 30 stupnjeva u blagom ciklusu. Zatim ih osušite na ručniku.

Tuš zavjese

Tuš zavjesu možete bez problema gurnuti u perilicu rublja. Pored deterdženta, stavite i oko 50 ml octa u bubanj. Zavjesu operite na 30 stupnjeva bez centrifugiranja. Nakon pranja izvadite iz perilice i jednostavno objesite na prečku tuša da se tamo osuši kao i svaki puta nakon tuširanja.

Prostirku za jogu ili vježbanje

Nakon nekoliko sati joge, vrijeme je da osvježite, a možda i očistite prostirku. Nažalost, ipak se ne mogu sve vrste prostirki prati u stroju. Joga prostirke izrađene od plastike ili pjene mogu se bez problema prati u perilici. Operite prostirku na 30 stupnjeva s malom količinom blagog deterdženta u programu kratkog pranja ili ručnog pranja. Osušite na svježem zraku.

Sportska oprema

Štitnici za koljena i laktove, poput onih za rolanje, mogu se oprati i u perilici rublja. Provjerite jesu li čičak zatvarači zatvoreni. Kao i kod Lego kockica, i ovu biste sportsku opremu trebali staviti u vreću za rublje. Uzmite blago sredstvo za pranje i perite na 30 stupnjeva.

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

pranje rublja s octom

Svi razlozi zašto ocat trebate dodavati u perilicu rublja kod pranja. Vjerujte, ima ih puno!

Ocat može ne samo učiniti vaše rublje čistijim i mekšim, već i zaštititi perilicu od…

4 greske kod odrzavanja perilice

Ovo su 4 velike pogreške u korištenju perilice rublja

Uporaba perilica je danas vrlo jednostavna. Ipak, postoji nekoliko grešaka kod korištenja perilice koje svi…

grinje u jastucima

Koliko često perete jastuke? Uvjereni smo, nedovoljno!

Priznajte! Jedanput, dvaput, nikad…? Čak i ako djeluju čisto, oni su vjerojatno prepuni prljavštine i…

recept za prirodna sredstva za čišćenje

Sredstva za čišćenje kuće koja ćete sami napraviti od prirodnih sastojaka

Iako nas reklame uporno nastoje uvjeriti da za temeljito čišćenje moramo imati posebna sredstva s…