Sigurno ćete se iznenaditi što se sve može oprati u perilici rublja

U perilici rublja peremo rublje, neki operu tenisice, a mnoge majke redovito peru i plišance. Ali jeste li znali da u njoj možete oprati primjerice i lego kockice?

Kad u obitelj stignu djeca, perilica se uglavnom vrti skoro svaki dan. Sada bi mogla još i češće kad saznate što se sve još može oprati u njoj.

Lego kockice

Popularne plastične kockice sastavni su dio svakog kućanstva s djecom. Svejedno je jeste li ih naslijedili ili kupili nove, lego kockice bi bilo dobro povremeno oprati. Najlakši način za to je u perilici rublja. Kockice spakirajte u jastučnicu s patentnim zatvaračem ili vrećicu za rublje i operite ih na 30 stupnjeva u blagom ciklusu. Zatim ih osušite na ručniku.

Tuš zavjese

Tuš zavjesu možete bez problema gurnuti u perilicu rublja. Pored deterdženta, stavite i oko 50 ml octa u bubanj. Zavjesu operite na 30 stupnjeva bez centrifugiranja. Nakon pranja izvadite iz perilice i jednostavno objesite na prečku tuša da se tamo osuši kao i svaki puta nakon tuširanja.

Prostirku za jogu ili vježbanje

Nakon nekoliko sati joge, vrijeme je da osvježite, a možda i očistite prostirku. Nažalost, ipak se ne mogu sve vrste prostirki prati u stroju. Joga prostirke izrađene od plastike ili pjene mogu se bez problema prati u perilici. Operite prostirku na 30 stupnjeva s malom količinom blagog deterdženta u programu kratkog pranja ili ručnog pranja. Osušite na svježem zraku.

Sportska oprema

Štitnici za koljena i laktove, poput onih za rolanje, mogu se oprati i u perilici rublja. Provjerite jesu li čičak zatvarači zatvoreni. Kao i kod Lego kockica, i ovu biste sportsku opremu trebali staviti u vreću za rublje. Uzmite blago sredstvo za pranje i perite na 30 stupnjeva.

Tekst: M.B.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

glacanje rublja u susilici

Odličan trik za glačanje rublja: Ubacite par kockica leda u sušilicu!

Jeste li i vi ljubitelj sušilice u koju ulazi mokro rublje, a izlazi suho i…

trik za brzo hladenje stana

Uz ovaj trik ohladite vaš stan bez potrošnje struje

Kad krenu vrućine svima nam je glavno pitanje kako brzo rashladiti stan odnosno spriječiti da…

odrzavanje perilice rublja

3 pogreške koje nesvjesno radimo s perilicom rublja

Perilica rublja pere sama i to je veliki blagoslov. Mi je samo napunimo i stisnemo…

biljke procicivaci zraka

Znate li koje su biljke pročišćivači zraka i u kojoj ih prostoriji obavezno trebate imati?

Možda ste pomislili da je ta prostorija kupaonica ili wc? Naravno, ako imate prozor u…