alternativne ideje za upotrebu gela za dezinfeciju ruku

7 zanimljivih načina kako još možete upotrijebiti sredstvo za dezinfekciju ruku

Imate li uvijek sa sobom gel za dezinfekciju ruku u torbi? Tada ćete se iznenaditi što s tim sredstvom još praktično možete napraviti..

Bilo u gelu, spreju ili kao maramica, neku vrstu dezinfekcijskog sredstva većina nas ima u torbi, da se nađe. To je posebice praktično na putovanjima, u egzotičnim zemljama ili kad ne nemate prilike nigdje oprati ruke. No, sigurno niste znali da gel može biti praktičan i koristan za upotrebu i u nekim drugim situacijama. Primjerice za skidanje tragova markera s odjeće…

  • Skidanje tragova markera s odjeće

Jednostavno na tkaninu nanesite malo gela i ostavite da djeluje. Zaštitite preostali dio odjeće kako se rastvorena boja ne bi preslikala dalje. Na kraju sve samo isperite vodom i normalno operite u perilici rublja.

  • Uklanjanje ostataka ljepila

Katkad je prava znanost ukloniti ostatke ljepila s površina i to najčešće od raznih papirnatih ili plastičnih deklaracija. Jednostavno stavite malo gela na krpicu i uklonite ljepilo.

  • Skidanje flastera

Skinuti flaster s kože može katkad biti vrlo bolno, posebice ako su ispod zalijepljene i dlačice. Nanesite malo gela na rubove flastera. On će rastvoriti ljepilo i lakše ćete skinuti flaster.

  • Uklanjanje laka za nokte

Lak za nokte također možete ukloniti ovim sredstvom tako što ćete ga nanijeti na nokat i ostaviti da djeluje oko 1 minutu. Ponovite po potrebi. Ta metoda traje malo dulje, ali djeluje ako nemate aceton.

  • Čišćenje kista za make-up

Kist nakon korištenja (ako šminkate drugu osobu) isperite pod vodom i umočite u gel za dezinficiranje kako biste uklonili bakterije koje se na njemu također skupljaju.

  • Suhi šampon

Nemate vremena prati kosu i nemate suhi šampon, pokušajte s gelom. Nanesite malo gela na prste i umasirajte u kosu. Ovu metodu ne koristite često, nego samo u najnužnijim situacijama.

  • Čišćenje srebra

Srebro također možete dobro očistiti dezinfekcijskim maramicama ili gelom koji nanesite na krpicu. Krpicom s gelom trljajte srebrninu i na kraju drugom krpicom ispolirajte.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

brze pranje prozora

Za brzo i lako pranje prozora potrebno vam je nešto što sigurno imate kod kuće

Počinje sezona pranja prozora. Čim osjetimo toplinu sunca koje odjednom obasja naše prljave prozore, dobivamo…

kako se riješiti srebrnih ribica

Srebrne ribice – kako se riješiti ovog kućnog 'ljubimca'?

Većina nas ih ima u kupaonici i nisu nam baš drage. Kako se protiv njih…

kako osvježiti zrak u stanu

Kako brzo osvježiti ustajali zrak u stanu?

Za početak ćete sigurno otvoriti prozor, no neugodni mirisi ne nestaju tako lako samo puštanjem…

kako se riješiti neugodnog mirisa u perilici posuđa

6 savjeta za borbu protiv neugodnog mirisa u perilici posuđa

Svaki put kad otvorite svoju perilicu zapuhne vas neugodni miris? Spriječite to na ove načine...