Šest ideja za uređenje kupaonice

Pri uređenju prostora kupaonica je često zanemareni dio. Evo nekoliko praktičnih i jeftinih savjeta za uređenje kupanice.

Kupaonica je često najzanemarenija prostorija u domu kada je o uređenju prostora riječ. Često je promatramo samo s aspekta iskoristivosti, iako u njoj provodimo dosta vremena. (Imate tinejdžera u kući? Onda znate koliko vremena ONI tek provode u kupaonici!) Evo nekoliko jednostavnih ideja za uređenje kupaonica bez trošenja mnogo novca.

  1. Čitavu prostoriju obojite nekom snažnom, dubokom bojom. Iako je riječ o malenoj prostoriji, duboka boja na zidovima može pomoći stvaranju iluzije prostranosti.
  2. Riješite se viška stvari! Ako većinu make-upa i krema za brijanje ne možete spremiti ispod umivaonika (a tko može?), nabavite nekoliko košarica i višak spremite u njih.
  3. Svakako u kupaonicu smjestite košaru za prljavo rublje. Ako nemate prostora za pravu, veliku košaru, nabavite jednu od onih vrećastih koje se mogu objesiti na vrata. (Što dostupnija košara, to su veće šanse da je i muška polovica obitelji koristi.)
  4. Uredite veliko kupaonsko zrcalo. Možete to učiniti na više načina: krpenim ili končanim detaljima, lijepljenjem školjkica ili sličnih detalja po samome rubu… pustite mašti na volju.
  5. Odlučili ste se za bijele ormariće? Vjerojatno jeste jer se takvi nalaze u većini kupaonica. Probajte ih obojati u crno da biste dobili sofisticirani izgled ili pokušajte iskoristiti gotove samoljepljive plohe.
  6. Dodajte par detalja da biste oživjeli prostoriju. Stavite šarenu i veselu zavjesu za kadu, nabavite veliku školjku da drži sapun, objesite neke zanimljive slike ili detalje, dodajte biljke, dvije ili tri svijeće…

Preporučujemo

Pročitajte i:

pranje rublja s octom

Svi razlozi zašto ocat trebate dodavati u perilicu rublja kod pranja. Vjerujte, ima ih puno!

Ocat može ne samo učiniti vaše rublje čistijim i mekšim, već i zaštititi perilicu od…

4 greske kod odrzavanja perilice

Ovo su 4 velike pogreške u korištenju perilice rublja

Uporaba perilica je danas vrlo jednostavna. Ipak, postoji nekoliko grešaka kod korištenja perilice koje svi…

grinje u jastucima

Koliko često perete jastuke? Uvjereni smo, nedovoljno!

Priznajte! Jedanput, dvaput, nikad…? Čak i ako djeluju čisto, oni su vjerojatno prepuni prljavštine i…

recept za prirodna sredstva za čišćenje

Sredstva za čišćenje kuće koja ćete sami napraviti od prirodnih sastojaka

Iako nas reklame uporno nastoje uvjeriti da za temeljito čišćenje moramo imati posebna sredstva s…