Ljeto u gradu

Ovog ljeta ne idete na more, ostajete kod kuće, ali želite da vaše dijete što kvalitetnije provodi ljetne dane? Evo nekoliko ideja

Kampiranje

Ako vaše dijete voli boravak u prirodi, spakirajte šatore i opremu te se vikendom uputite na kampiranje. Izaberite mjesto pitoma okoliša koje nije daleko od vašeg doma, dobro se pripremite i osigurajte sve nužno, uključujući hranu pogodnu za izlet i pribor za prvu pomoć te loptu ili neku drugu igračku koju dijete voli. Ne zaboravite obavijestiti bližnje o mjestu na kojem se nalazite i planiranom vremenu koje tamo namjeravate provesti. Povedete li i kućnog ljubimca, veselju neće biti kraja!

Igre bez granica

Gotovo da nema djeteta koje se ne voli igrati vani: na igralištu, u pješčaniku, na penjalicama, ljuljati na ljuljački. Odvedite ga u park i na igralište kad god možete jer su ljetni dani dugi i sunčani. Ako je vaše dijete sramežljivo i obično se igra samo, potaknite ga da se povremeno u igri druži s ostalom djecom. Potaknite ga i raznim rekvizitima: hulahop, gumi-gumi, role, društvene igre…

Volim zeleno

Ako imate vrt ili balkon s teglama i nešto zemlje, možete uključiti dijete u akciju sadnje biljaka, cvijeća ili začinskog bilja. Sigurno ćete oboje uživati u toj “zelenoj” aktivnosti i boravku na svježem zraku.

Buć, buć

Ako ne idete na jednotjedni ili dvotjedni odmor na more, to ne znači da ne možete povremeno otići do rijeke, jezera ili bazena u blizini mjesta u kojem živite i priuštiti djetetu uživanje u vodenim igrama. Za one koji žive u Zagrebu i dovoljno su veliki da počnu učiti plivati, sva tri zatvorena zagrebačka bazena − Utrina, Mladost na Savi i Zimsko plivalište Mladost − tijekom cijele godine organiziraju tečajeve obuke za neplivače, a na otvorenom bazenu na Šalati obuka za djecu i odrasle organizirana je u ljetnim mjesecima.

Osvajanje svijeta na dva kotača

Ako vaš mališan još nije naučio voziti bicikl, s pomoćnim kotačima ili bez njih, ljeto je odlično doba za to. Posvetite li mu svaki dan malo vremena i ohrabrite ga jer prvo samostalno balansiranje na biciklu ovo ljeto može mu učiniti nezaboravnim. Ako je dijete još premaleno za samostalnu vožnju, a vi imate bicikl, možete na njega namontirati sjedalicu za bebe i zajedno otići u prirodu.

Napisala: Snježana Krčmar

Foto: Thinkstock

Preporučujemo

Pročitajte i:

cisti dom

Čišća kuća kroz tjedan uz ova čarobna pravila čišćenja

Čini se da je jedino rješenje za stalnu prašinu u stanu hodati vječno s krpom…

ekolosko ciscenje kuce

Kako čistiti kuću bez kemikalija?

Bilo da je riječ o začepljenom odvodu, pranju podova, održavanju spužvice za posuđe ili mirisa…

Sigurno ćete se iznenaditi što se sve može oprati u perilici rublja

U perilici rublja peremo rublje, neki operu tenisice, a mnoge majke redovito peru i plišance.…

glacanje rublja u susilici

Odličan trik za glačanje rublja: Ubacite par kockica leda u sušilicu!

Jeste li i vi ljubitelj sušilice u koju ulazi mokro rublje, a izlazi suho i…