Vodič za radost jednog jogija

Čovjek mora shvatiti da je on ptica u otvorenom kavezu. Život vam je sve opcije ostavio otvorenima. Ništa u egzistenciji nije blokirano ni za koga. Ne morate čak ni kucati jer vrata kaveza su otvorena. Samo morate zakoračiti naprijed, to je sve. (Sadhguru)

"Guru" doslovce znači "onaj koji tjera tamu". Guruova funkcija nije poučavati, indoktrinirati ili preobratiti. Guru je u svojoj srži ovdje kako bi bacio svjetlost na samu narav naše egzistencije.

Sadhguru je guru, učitelj, mistik, humanitarac i aktivist te autor knjige Unutarnje inženjerstvo, koja je brzo postala bestseler New York Timesa. Cilj ove knjige je pomoći vam da radost učinite svojim stalnim suputnikom. U njoj, između ostalog, piše kako nije zainteresiran nuditi nam nešto novo. "Zanima me samo ono što je istinito.”

I upravo to ćete u ovoj knjizi i pronaći - naučiti kako prozrijeti lažna učenja te kako primjenom znanosti joge zauzdati svoju unutarnju energiju i iskoristiti je za osobnu transformaciju i rast u materijalnom svijetu.

"Kao guru ja ne podučavam nikakvu doktrinu, ne prenosim nikakvu filozofiju, ne širim nikakva uvjerenja. Razlog tomu je taj što je jedino rješenje za sve nedaće koje muče čovječanstvo upravo samopreobražaj. Samopreobražaj se ne postiže promjenama u moralu, etici, pristupu ili ponašanju, nego osvještavanjem beskonačne naravi svega što jesmo."

Sadhguru je i inspirativan govornik koji je gostovao na najpoznatijim svjetskim sveučilištima poput Oxforda, Stanforda, Harvarda, na Ekonomskom forumu Ujedinjenih naroda te u kompanijama poput Microsofta i Googlea.

Prijevod s engleskog: Vinko Zgaga
Izdavač: Planetopija
Cijena: 125,00 kn

 

Tekst i foto: press, Unsplash.com

Preporučujemo

Pročitajte i:

Alba - riba koja živi 100 godina

Važno je da djeca od malih nogu budu upoznata s ekološkim stanjem mora i kopna…

Slikovnica s misijom: Japajapac

Vjerujemo da vam ne bi bilo drago da se odjednom smanjite na takvu veličinu da…

Mala Kme osvaja svijet: Da mi se probuditi u reklami

Želite vidjeti kako izgleda majčinstvo bez filtera? Onda čitajte ovu knjigu i za početak priču…

Intimni i nadahnjujući memoari bivše prve dame SAD-a

Želite li biti među 10 milijuna ostalih čitatelja koji su se nadahnuli pričom Michelle Obame,…