Knjiga o pečenju kruha i peciva s domaćim kvasom

Kvasomanija otkriva svijet tradicionalnog načina pečenja s domaćim kvasom u kojem se brašno, voda i sol pretvaraju u očaravajući kruh...

Mlada slovenska autorica Anita Šumer Kvasomanijom nas uvodi u već pomalo zaboravljen svijet pečenja s domaćim kvasom i otkriva nam tajne zdravog i ukusnog kruha naših baka. No, Anita s domaćim kvasom ne priprema samo kruh, već je osmislila mnoštvo maštovitih i ukusnih recepata za slane i slatke delicije.

S obzirom na to da proizvodi s domaćim kvasom sadrže manje glutena i više vitamina i minerala te imaju niži glikemijski indeks od proizvoda s pekarskim kvascem, hranjiviji su, lakše probavljivi i zdraviji za našu crijevnu floru. Iskušajte Anitin heljdovac s orasima, raženi kruh, pizzu, brioš, slanu ili slatku pletenicu, začinjena peciva, veganski kruh od banane, voćni kolač, kroasane i još mnogo receptura koje je pripremila za vas.

Kvasomanija je bogato ilustrirana knjiga koja će sve one koji se prvi put susreću s ovakvim načinom pečenja detaljno uputiti u svaku fazu tog procesa: od uzgoja startera i pripreme kvasa preko miješenja i oblikovanja tijesta do ukrašavanja i pečenja.

Zahvaljujući maštovitim tehnikama ukrašavanja, Anita Šumer postala je globalna zvijezda društvenih mreža, a svoje bogato iskustvo s pripremom domaćeg kvasa i pečenjem strastveno prenosi brojnim "kvasomanima" diljem svijeta.

Tekst i foto: press

Tagovi:

Pročitajte i:

Alba - riba koja živi 100 godina

Važno je da djeca od malih nogu budu upoznata s ekološkim stanjem mora i kopna…

Slikovnica s misijom: Japajapac

Vjerujemo da vam ne bi bilo drago da se odjednom smanjite na takvu veličinu da…

Mala Kme osvaja svijet: Da mi se probuditi u reklami

Želite vidjeti kako izgleda majčinstvo bez filtera? Onda čitajte ovu knjigu i za početak priču…

Intimni i nadahnjujući memoari bivše prve dame SAD-a

Želite li biti među 10 milijuna ostalih čitatelja koji su se nadahnuli pričom Michelle Obame,…