Ana i gospodin Strahojed vraćaju bezbrižno djetinjstvo

Ova je slikovnica idealna za onu djecu koju muče različiti strahovi. Kad sve zbrojimo, tu spadaju doslovno sva djeca. I većina odraslih! Zato, riješimo se strahova uz Strahojeda!

Ana je jako radoznala djevojčica s velikom tajnom. Boji se svega i svačega. Gotovo svakoga dana Ana je otkrivala neki novi strah koji bi se brzo potom udomaćio u njezinoj glavi. Imaju li i vaša djeca sličan problem? Muče li ih prije spavanja, ometaju li ih u svakodnevnom životu? Strahojed može pomoći!

Otkad je Gospodin Strahojed Ani ispao iz uha, sve se promijenilo. To je jedan bucmast, šaren čovječuljak pomalo smiješna izgleda. Čak ga se ni Ana nije uspjela uplašiti koliko je bio smiješan. Odlučio je Anu povesti u Strahograd i pokazati joj kako se riješiti strahova koji nam ne daju spavati, a često ni živjeti normalno.

Priča Ana i gospodin Strahojed dio je serije slikovnica o razvoju socioemocionalnih kompetencija kod djece, napisala ju je izuzetno talentirana Tihana Lipovec Fraculj, a savršeno ilustrirala Jelena Brezovec. To je priča o samopouzdanju, odnosno o vjerovanju u sebe, u svoje sposobnosti, vrijednosti i znanja. Kroz iskustvo malene Ane djeca će naučiti kako prevladati strahove i realno prosuditi što su sposobna učiniti te kako se osnažiti za djelovanje i aktivno ostvarivanje onoga što žele. Naši su se klinci već zaljubili u slikovnicu, a znamo da će se i vaši. Preporuka od srca!

Razvoj samopouzdanja kod djece

Samopouzdanje je vjerovanje da možemo uspješno izaći na kraj s izazovima u životu. Ako vjerujemo da možemo nešto učiniti, veća je vjerojatnost da ćemo doista biti uspješni, manje će nas biti strah, lakše ćemo se suočavati s problemima. Samopouzdanje je vještina ili kompetencija koja se cijeloga života vježba i uči. Cilj je odgojiti dijete koje se ne boji izazova, novih stvari i promjena te u ima vjere da u sebi posjeduje sve što je potrebno da ostvari svoj cilj.
Djetetu treba davati zadatke koji su nešto iznad njegovih trenutnih sposobnosti, kako bi moralo uložiti trud u njihovo rješavanje. U razvoju samopouzdanja ključna je ljubav te prihvaćanje djeteta sa svim njegovim vrlinama i manama.

Izdavač: Evenio

Cijena: 80 kn
Tvrdi uvez, 32 stranice

 

Tekst: I.T
Foto: Evenio

 

 

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Žena inspiracija Maria Tomić Preiner: Želim trgnuti ljude iz apatije

Maria Tomić Preiner diplomirana je psihologinja i socijalna…

Uz gospodina Iz i gospođicu Po djeca lakše uče o posljedicama

Ovih dana izašla je slikovnica koja djeci na…

Život nakon razvoda

Razvedeni ljudi koji žele sagledati svoju situaciju iz…

Pročitajte i:

Kućica na stablu od 13 katova - odličan ilustrirani roman za mlade

Uz Kućicu na stablu zabava vreba na svakom uglu. Osim što će ih nasmijati, ovaj…

Slikovnica o autoru Malog princa i nadahnuću koje ga je stvorilo

Upoznajte Malog princa kroz priču o njegovu tvorcu i usput uživajte u predivnim ilustracijama talijanske…

Predivna nova knjiga uz koju će mališani upoznati svijet

Slikovno putovanje zemljama, morima i kulturama svijeta

Orkestar priča priču: Labuđe jezero

Nakon što je Školska knjiga prošle godine osvojila dječja srca knjigama koje sviraju, Orašar i…