recept za kolač od čokolade, banana i malina

Sočni kolač s čokoladom, bananama i malinama

Ostalo vam je par prezrelih banana? To je taman ono što vam treba za ovaj kolač. Nadodajte još malo čokolade i zamrznute maline i eto finog slatkog kad vam dođe želja

Ovaj kolač odnosno slatki kruh prepun je aroma. Bit će odličan kao doručak, uz kavu ili klincima za užinu.

Sastojci:

  • 120 g smeđeg šećera
  • 1 žličica vanilije (mljevene)
  • 120 g maslaca
  • 2 jaja
  • 120 g pirovog brašna
  • ½ žličica praška za pecivo
  • ½ sode bikarbone
  • 3 zrele banane
  • 80 g badema (mljevenih)
  • 80 g komadića čokolade
  • 100 g zamrznutih malina

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje.
  2. Banane zgnječite vilicom. Šećer, vaniliju i maslac pjenasto izmiksajte. Uz stalno miješanje dodajte jedno po jedno jaje. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sodu i banane pa sve pomiješajte.
  3. Na kraju dodajte bademe, komadiće čokolade i zamrznuto voće. Tijesto izlijte u kalup, zagladite i pecite u pećnici 75 minuta. Nožem probodite tijesto kako biste provjerili je li pečeno. Izvadite kolač iz pećnice i dobro ga ohladite.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

sladoled na štapiću od lubenice, kivija i kokosovog mlijeka

Voćno, osvježavajuće i šareno: Sladoled od lubenice, kokosovog mlijeka i kivija

Ljeti se svaki dan jede sladoled. Ali ako želite malo za promjenu izbjeći klasičan sladoled…

Šalica kave ujutro? Naravno, ali nikako ne na prazan želudac!

Za većinu nas kava je dio svakodnevne jutarnje rutine, a za mnoge prvo što popiju…

trikovi kako prepoznati zrelu lubenicu

Kupite najslađu i najzreliju lubenicu uz ova tri trika

Kad kupujete lubenicu, uvijek tražite najbolju, najslađu, najsočniju? Naravno, ali kako je prepoznati, posebice ako…

6 savjeta kako se bolje organizirati kao roditelj. Vjerujte, može biti lakše!

Umjesto da trošite vrijeme na gubljenje živaca zbog osjećaja da ne možete držati sve konce…