recept za kvinoju s mrkvicom i mljevenim mesom

Sočna kvinoja s mrkvicom, jabukom i mljevenim mesom

Mljeveno meso i kvinoja prepuni su vitamina B skupine. Oni ispunjavaju važne uloge u funkcioniranju metabolizma, kod izgradnje stanica, krvi... Pripremite ovaj sočan i ukusan obrok za klince i velike...

Sastojci za 2 porcije

  • 1 mrkva
  • 1/2 slatke jabuke
  • 1 mali luk
  • 1 žlica repičinog ulja
  • 100 g miješanog mljevenog mesa
  • sol
  • papar
  • 1/2 žličice kurkume
  • 60 g kvinoje
  • 1 žlica jogurta

Priprema

1# Mrkvu i jabuku operite, mrkvu očistite i naribajte na veće trakice, jabuku ogulite i narežite na kockice.

2# Luk oljuštite i nasjeckajte. Zagrijte ulje u tavici, pržite luk, a zatim dodajte meso i pržite dok se ne zarumeni i postane grudičasto. Začinite solju, paprom i kurkumom.
3# Dodajte mrkvu i kvinoju, zalijte s 200 ml vode i ostavite da se pokriveno krčka oko 10 minuta. Nakon 5 minuta dodajte jabuku. Do kraja začinite te servirajte uz malo jogurta.

Varijanta: Zamijenite mljeveno meso s 30 g nasjeckanog orašastog voća ili sezama. Ova varijanta je ukusna i hladna kao salata.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

sladoled na štapiću od lubenice, kivija i kokosovog mlijeka

Voćno, osvježavajuće i šareno: Sladoled od lubenice, kokosovog mlijeka i kivija

Ljeti se svaki dan jede sladoled. Ali ako želite malo za promjenu izbjeći klasičan sladoled…

Šalica kave ujutro? Naravno, ali nikako ne na prazan želudac!

Za većinu nas kava je dio svakodnevne jutarnje rutine, a za mnoge prvo što popiju…

trikovi kako prepoznati zrelu lubenicu

Kupite najslađu i najzreliju lubenicu uz ova tri trika

Kad kupujete lubenicu, uvijek tražite najbolju, najslađu, najsočniju? Naravno, ali kako je prepoznati, posebice ako…

6 savjeta kako se bolje organizirati kao roditelj. Vjerujte, može biti lakše!

Umjesto da trošite vrijeme na gubljenje živaca zbog osjećaja da ne možete držati sve konce…