Sladoled na štapiću od lubenice

Lubenica i metvica jamče osvježenje i usred najvećih ljetnih vrućina

Sastojci za 6 sladoleda:

30 ml (2 žlice) vode

20 g svijetlog smeđeg šećera

5-6 listića svježe metvice

300 g lubenice (bez kore)

svježe iscijeđen sok ½ limuna ili 1 limete

U lončiću pomiješajte vodu, šećer i listiće metvice. Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer ne rastopi. Maknite s vatre i ostavite da odstoji 30-ak minuta, a zatim procijedite. Lubenicu očistite od sjemenki i narežite. Stavite u blender, prelijte sokom od limuna ili limete pa smiksajte. Pire od lubenice protisnite kroz cjedilo; pritom uklonite pjenu. U procijeđeni pire umiješajte sirup s metvicom. Ulijte u kalupe za sladoled na štapiću pa ostavite u zamrzivaču 6 do 8 sati.

 

Izvor: sensa.hr

Foto: Profimedia

Preporučujemo

Pročitajte i:

vegetarijanska sarma

VIDEO: Kako djeca sama kuhaju vegetarijansku sarmu za Božić?

Nema Božića bez sarme. A ova je zaista posebna. Ne samo da je vegetarijanska i…

smrzavanje gljiva

I ove namirnice mogu se zamrzavati...

Iako se trudimo što manje hrane ostavljati iza obroka ili pojesti sve ono čemu ističe…

istine o prehrani

15 zabluda o namirnicama i hrani

Slatkiši kvare zube, kava dehidrira, zelena salata je najzdraviji izvor vitamina, krumpiri debljaju... i druge…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…