rižoto s tunom i tikvicama

Rižoto s tunom i tikvicama iz pećnice

Djeca obično vole rižu pa im pokušajte ponuditi ovu zdravu varijantu s tunom i tikvicama. Dobar tek!

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g riže
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 limenka pelata rajčice
  • 1 tikvica
  • 1 konzerva tune (185 g)
  • 375 ml vode
  • sol
  • parmezan

Priprema

  1. Češnjak i luk oljuštite. Luk nasjeckajte, a češnjak narežite na ploškice.
  2. U posudi ili dubljoj tavici zagrijte maslinovo ulje te kratko pržite češnjak i luk. Dodajte rižu te sve pržite oko 1 minute. Rajčice prepolovite pa dodajte u posudu. Tikvicu očistite, narežite na ploške i dodajte u posudu zajedno s tunom. Zalijte s oko 375 ml vode, promiješajte i pokriveno zakuhajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rižoto stavite u pećnicu te ga pecite oko 30 minuta. Nemojte ga miješati niti zalijevati. Nakon pola sata izvadite iz pećnice, po želji posolite i pospite svježe naribanim parmezanom. Poslužite vruće.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

istine o prehrani

15 zabluda o namirnicama i hrani

Slatkiši kvare zube, kava dehidrira, zelena salata je najzdraviji izvor vitamina, krumpiri debljaju... i druge…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…

recept za prokulice s njokima

Isprobajte recept za mirisne pržene prokulice s njokima

Topli složenac od prokulica i njoka odlično je zimsko jelo. Zasitit će vas i opskrbiti…

Palačinke iz pećnice? Zašto ne? Brzo se spremaju i prepune su različitih okusa

Pečenje palačinki je uvijek zabavno - klinci skakuću oko vas dok ulijevate smjesu u tavicu…