rižoto s tunom i tikvicama

Rižoto s tunom i tikvicama iz pećnice

Djeca obično vole rižu pa im pokušajte ponuditi ovu zdravu varijantu s tunom i tikvicama. Dobar tek!

Sastojci za 4 osobe:

  • 500 g riže
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 limenka pelata rajčice
  • 1 tikvica
  • 1 konzerva tune (185 g)
  • 375 ml vode
  • sol
  • parmezan

Priprema

  1. Češnjak i luk oljuštite. Luk nasjeckajte, a češnjak narežite na ploškice.
  2. U posudi ili dubljoj tavici zagrijte maslinovo ulje te kratko pržite češnjak i luk. Dodajte rižu te sve pržite oko 1 minute. Rajčice prepolovite pa dodajte u posudu. Tikvicu očistite, narežite na ploške i dodajte u posudu zajedno s tunom. Zalijte s oko 375 ml vode, promiješajte i pokriveno zakuhajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Rižoto stavite u pećnicu te ga pecite oko 30 minuta. Nemojte ga miješati niti zalijevati. Nakon pola sata izvadite iz pećnice, po želji posolite i pospite svježe naribanim parmezanom. Poslužite vruće.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

sladoled na štapiću od lubenice, kivija i kokosovog mlijeka

Voćno, osvježavajuće i šareno: Sladoled od lubenice, kokosovog mlijeka i kivija

Ljeti se svaki dan jede sladoled. Ali ako želite malo za promjenu izbjeći klasičan sladoled…

Šalica kave ujutro? Naravno, ali nikako ne na prazan želudac!

Za većinu nas kava je dio svakodnevne jutarnje rutine, a za mnoge prvo što popiju…

trikovi kako prepoznati zrelu lubenicu

Kupite najslađu i najzreliju lubenicu uz ova tri trika

Kad kupujete lubenicu, uvijek tražite najbolju, najslađu, najsočniju? Naravno, ali kako je prepoznati, posebice ako…

6 savjeta kako se bolje organizirati kao roditelj. Vjerujte, može biti lakše!

Umjesto da trošite vrijeme na gubljenje živaca zbog osjećaja da ne možete držati sve konce…