quiche s rajčicom i mozzarellom

Quiche od mozzarelle i rajčice koji će voljeti cijela obitelj

Ako ne znate što biste pripremili za ručak ili večeru, a želite da to bude jednostavno, ukusno i lagano, evo jednog prijedloga. Ovaj quiche možete poslužiti samostalno ili ga dodatno osvježiti nekom salatom. Isprobajte!

Sastojci za tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 140 g svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 8 žlica ulja
  • 6 žlica mlijeka

Za nadjev:

  • 100 g Creme fraiche
  • 2 srednje velike rajčice
  • 125 g mozzarelle
  • sol i papar

Ostalo:

  • malo brašna za radnu površinu
  • masnoća za premazivanje lima za pečenje
  • svježi bosiljak za dekoraciju

Priprema:

1# Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte svježi sir, jaje, sol, ulje i mlijeko pa umijesite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u kružni oblik promjera lima za pečenje (28 cm). Tijesto pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

2# Rajčice i mozzarellu narežite na tanke ploške. Pečeno tijesto kratko ohladite. Zatim na njega tanko premažite creme fraiche te naizmjence pokrijte ploškama rajčice i mozzarelle. Posolite i popaprite. Vratite tart u pećnicu na pečenje dodatnih 10 do 15 minuta. Prije posluživanja dekorirajte svježim listićima bosiljka.

Tekst: I.Š
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

recept za losos u zaciskom bilju pecen u masnom papiru

3 recepta za sočnu i mekanu ribu, meso i povrće umotane u paketiće od papira

Prilikom pečenja u smotuljku iliti škartocu sve meso, riba i povrće ostaju osobito sočni i…

recept za pecene banane

A za desert imamo pečene banane!

Sigurno ste već probali pečene banane u kinsekom restoranu. No, ne morate ići u restoran.…

Kako najbolje iskoristiti željezo iz hrane?

Nedostatak željeza u krvi čest je problem modernog čovjeka. Čak i kad ga unosimo hranom,…

recepti za sladoled na stapicu

Ponudite djeci lagan, zdrav i neodoljiv vodeni sladoled na štapiću

Naglo smo uletjeli u ljeto i sada na snagu stupa pravilo da se svaki dan…