Sastojci za tijesto:
- 300 g oštrog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- 140 g svježeg kravljeg sira
- 1 jaje
- 1 žličica soli
- 8 žlica ulja
- 6 žlica mlijeka
Za nadjev:
- 100 g Creme fraiche
- 2 srednje velike rajčice
- 125 g mozzarelle
- sol i papar
Ostalo:
- malo brašna za radnu površinu
- masnoća za premazivanje lima za pečenje
- svježi bosiljak za dekoraciju
Priprema:
1# Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte svježi sir, jaje, sol, ulje i mlijeko pa umijesite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u kružni oblik promjera lima za pečenje (28 cm). Tijesto pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
2# Rajčice i mozzarellu narežite na tanke ploške. Pečeno tijesto kratko ohladite. Zatim na njega tanko premažite creme fraiche te naizmjence pokrijte ploškama rajčice i mozzarelle. Posolite i popaprite. Vratite tart u pećnicu na pečenje dodatnih 10 do 15 minuta. Prije posluživanja dekorirajte svježim listićima bosiljka.
Tekst: I.Š
Foto: Profimedia
Dirljivo pismo djeteta koje će vam otvoriti oči: Nakon cijelog dana u vrtiću, želim opet biti tvoja beba
Tigar roditeljstvo - prednosti i nedostaci ove metode odgoja i kako znati je li ovo vaš stil
Znakovi po kojima možete znati da je beba dobila dovoljno mlijeka
Dr. Rajović: Nove generacije sve su sebičnije i motorički slabije, a ovo bi stručnjak zabranio kod učenja
5 zabluda o odgoju: Treba li djetetu sve olakšati i ponašaju li se i dobra djeca 'zločesto'?