quiche s rajčicom i mozzarellom

Quiche od mozzarelle i rajčice koji će voljeti cijela obitelj

Ako ne znate što biste pripremili za ručak ili večeru, a želite da to bude jednostavno, ukusno i lagano, evo jednog prijedloga. Ovaj quiche možete poslužiti samostalno ili ga dodatno osvježiti nekom salatom. Isprobajte!

Sastojci za tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 140 g svježeg kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 1 žličica soli
  • 8 žlica ulja
  • 6 žlica mlijeka

Za nadjev:

  • 100 g Creme fraiche
  • 2 srednje velike rajčice
  • 125 g mozzarelle
  • sol i papar

Ostalo:

  • malo brašna za radnu površinu
  • masnoća za premazivanje lima za pečenje
  • svježi bosiljak za dekoraciju

Priprema:

1# Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Dodajte svježi sir, jaje, sol, ulje i mlijeko pa umijesite glatko tijesto. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini u kružni oblik promjera lima za pečenje (28 cm). Tijesto pecite na 180 stupnjeva u prethodno zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.

2# Rajčice i mozzarellu narežite na tanke ploške. Pečeno tijesto kratko ohladite. Zatim na njega tanko premažite creme fraiche te naizmjence pokrijte ploškama rajčice i mozzarelle. Posolite i popaprite. Vratite tart u pećnicu na pečenje dodatnih 10 do 15 minuta. Prije posluživanja dekorirajte svježim listićima bosiljka.

Tekst: I.Š
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

koliko traju jaja

Koliko dugo zaista traju jaja?

Jeste li znali da jaja prva dva tjedna nakon polaganja bez problema mogu biti i…

ruža na kokosovom mlijeku

Klasik na moderan način - Pripremite rižu na kokosovom mlijeku

Odmah nam dođe toplo oko srca kad pomislimo na zdjelicu toplog obroka pripremljenog od riže…

recept za pilece okruglice s mrkvom i celerom

Danas za večeru imamo pileće mesne okruglice s celerom i mrkvicom

Nakon što ste pokupili klince iz vrtića, malo se prošetali i poigrali, vrijeme je da…

recept za sushi od banana i čokoladnog namaza

VIDEO: Jeste li za jedan sushi od banana i čokolade

Kad ne znate što biste ponudili gostima ili djeci za desert, ova je ideja je…