povrće iz pećnice

Pripremite savršeno povrće iz pećnice koje će i klinci možda poželjeti pojesti

Nagovoriti djecu da jedu povrće težak je zadatak za mnoge roditelje. Možda ih uz ovaj sastojak i način rezanja nagovorite da ga ipak malo probaju grickati

Povrće iz pećnice nije samo lako napraviti, nego je i zdrav obrok. Nažalost često nam to prekrasno obilje nije toliko ukusno kako izgleda, a klincima još manje. Uz ovaj tajni dodatak i način rezanja, udahnite povrću novu dimenziju estetike i okusa.

Tajni dodatak koji će stvar dignuti na novu razinu je ocat.

Ovako pripremite povrće prepuno okusa:

  • Povrće (krumpir, mrkvu, tikvice, bundevu, batat, ciklu, luk…) operite, ogulite i očistite pa narežite na prutiće poput pomfrita.
  • Češnjak narežite na sitno pa sve raspodijelite po limu za pečenje koji ste prethodno nauljili maslinovim ili suncokretovim uljem.
  • Operite začinsko bilje (ili timijan ili bosiljak ili peršinov list) narežite ga ugrubo i pospite po povrću. Prije pečenja sve pospite krupnom solju i popaprite, a zatim lagano pokapajte octom.
povrće iz pećnice

Ako ipak ne upali pomfrit od raznog povrća, pokušajte s raznim vrstama batata koji je okusom vrlo sličan krumpiru…

Kiselina octa će ispariti i ostaviti intenzivan okus koji će istaknuti okuse različitih vrsta povrća koje pečete. Dobar tek i sretno!

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: ,

Pročitajte i:

koliko traju jaja

Koliko dugo zaista traju jaja?

Jeste li znali da jaja prva dva tjedna nakon polaganja bez problema mogu biti i…

ruža na kokosovom mlijeku

Klasik na moderan način - Pripremite rižu na kokosovom mlijeku

Odmah nam dođe toplo oko srca kad pomislimo na zdjelicu toplog obroka pripremljenog od riže…

recept za pilece okruglice s mrkvom i celerom

Danas za večeru imamo pileće mesne okruglice s celerom i mrkvicom

Nakon što ste pokupili klince iz vrtića, malo se prošetali i poigrali, vrijeme je da…

recept za sushi od banana i čokoladnog namaza

VIDEO: Jeste li za jedan sushi od banana i čokolade

Kad ne znate što biste ponudili gostima ili djeci za desert, ova je ideja je…