Pola pakiranja želatine u prahu namočite u vodi. U posudi lagano zagrijte 1 žlicu meda pa u njemu otopite ocijeđenu želatinu i 50 g margarina. U zdjelu uspite 600 g šećera u prahu, dodajte otopljeni margarin i želatinu i umijesite glatko tijesto. Po potrebi dodajte još šećera u prahu. Prije upotrebe smjesu stavite u posudu koju možete hermetički zatvoriti i ostavite je u hladnjaku 24 sata. Prije oblikovanja izvadite smjesu iz hladnjaka i promijesite je 5 minuta. Za to možete ruke nauljiti kokosovim uljem.
Osnovni recept za fondanat:
Izrada ukrasa:
Od smjese možete napraviti poznati prekrivač za tortu. Da bi smjesa dobro nalegla na tortu, možete je prethodno premazati s malo marmelade od marelice. Smjesu možete podijeliti na više dijelova te ih bojiti u razne boje. Koristite jestive boje koje možete ukapati već u otopljenu želatinu ili umijesiti u gotovu smjesu. A kad ste dobili smjesu u boji, samo je pitanje mašte što ćete od njih napraviti, loptice, figurice, cvjetiće... Sigurno je da će se vašim kreacijama diviti baš svi, a djeca pogotovo. Donosimo vam i par ideja...
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Zašto beba još nema kosu: Ćelavost beba ne mora značiti problem, ali kada se zabrinuti?
Tihi refluks kod beba: Kako prepoznati simptome i pomoći djetetu?
Mogu li majke upropastiti svoje sinove? Slavni psiholog Carl Jung otkrio fatalnu pogrešku u odgoju dječaka
3 česte greške koje otežavaju život roditeljima i djeci, tvrdi psihologinja
Kourtney Kardashian popila je svoje majčino mlijeko jer se osjećala bolesno: Je li to sigurno?