recept za Kraljevski drobljenac

Lagani kraljevski drobljenac koji se topi u ustima

Ako vam se ne daju raditi palačinke ili baš volite drobljenac, pripremili smo za vas ovaj recept koji je malo manje kaloričan i mastan, a s druge strane ima više proteina

Kraljevski drobljenac je ukusan, lako se priprema i djeca ga vole. Ovaj drobljenac malo je drugačiji jer ćete u njemu naći laganije, pirovo brašno, zobene pahuljice te skyr, mliječni proizvod koji spaja najbolje od sira i jogurta – ima kremastu strukturu, lagano je kiselkastog okusa i ima više proteina, a manje masnoća. Dobar tek!

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 g pirovog brašna
  • 3 žlice zobenih pahuljica
  • 120 ml mlijeka
  • 130 g skyr jogurta
  • 40 g brezinog šećera
  • malo soli
  • ½ žličice cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • malo kokosovog ulja
  • 1 žlica

Za nadjev: svježe voće, džem, kratko ukuhano i zašećereno voće ili orašasti plodovi

Priprema

1#Razdvojite žumanca od bjelanaca pa od žumanaca, brašna, zobenih pahuljica, mlijeka, skyra, polovice brezinog šećera, cimeta i praška za pecivo umiješajte viskozno tijesto.

2#Izmiksajte bjelanca u čvrsti snijeg s ostatkom brezinog šećera i malo soli pa ga lagano umiješajte u tijesto sa žumancima.

3#U tavicu stavite malo kokosovog ulja i neka se zagrije na srednjoj vatri. Ulijte tijesto u tavicu i ostavite da se peče oko 3 minute. Zatim premjestite tavicu u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 10 do 12 minuta.

4#Izvadite tavicu iz pećnice, vilicom razrežite komadiće i pospite s jednom žličicom brezinog šećera pa sve ponovno vratite u pećnicu na još 5 minuta kako bi se šećer karamelizirao.

5#Izvadite drobljenac iz pećnice i servirajte ga s predloženim nadjevima.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

sladoled na štapiću od lubenice, kivija i kokosovog mlijeka

Voćno, osvježavajuće i šareno: Sladoled od lubenice, kokosovog mlijeka i kivija

Ljeti se svaki dan jede sladoled. Ali ako želite malo za promjenu izbjeći klasičan sladoled…

Šalica kave ujutro? Naravno, ali nikako ne na prazan želudac!

Za većinu nas kava je dio svakodnevne jutarnje rutine, a za mnoge prvo što popiju…

trikovi kako prepoznati zrelu lubenicu

Kupite najslađu i najzreliju lubenicu uz ova tri trika

Kad kupujete lubenicu, uvijek tražite najbolju, najslađu, najsočniju? Naravno, ali kako je prepoznati, posebice ako…

6 savjeta kako se bolje organizirati kao roditelj. Vjerujte, može biti lakše!

Umjesto da trošite vrijeme na gubljenje živaca zbog osjećaja da ne možete držati sve konce…