recept za juhu od povrca i rajcice s tortellinima

Juha prepuna povrća s tortellinima od sira

Vječna tema s većinom djece jest to grozno, ružno i smrdljivo povrće koje ne žele ni vidjeti na tanjuru, a kamoli ga staviti u usta. Ova juha možda prođe ispod radara...

Najmudrije što mama može napraviti jest da povrće izmiksa u gustu juhu koja ima primamljivu boju. Nemojte slučajno da juha bude zelena ili tako neke neprimamljive boje; zato je rajčica ovdje ključan sastojak. Na kraju samo dodajte tortelline koji će juhu učiniti vrhunski zanimljivom i finom.

Sastojci:

  • 250 g tortellina sa sirom
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 kg raznog povrća: mrkva, grašak, poriluk, mahune, cvjetača, brokula.. ili 1 pakiranje raznog zamrznutog povrća
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 2 pakiranja nasjeckane rajčice
  • 1,5 žlice talijanskih začina
  • sol i papar

Priprema

  1. Oljuštite luk i češnjak pa ih nasjeckajte. U loncu na malo maslinova ulja pržite luk i češnjak pa dodajte nasjeckano povrće. Pirjajte uz stalno miješanje pa sve zalijete temeljcem.
  2. Zakuhajte juhu pa posolite, poparite i začinite začinima. Kuhajte 15 minuta pokriveno na slaboj vatri. Izmiksajte povrće štapnim mikserom.
  3. Dodajte tortelline i kuhajte 2 minute. Tko želi, može na juhu dodati malo naribanog sira.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

Svjesno jedenje - alat za zdravo mršavljenje

Imate li zdrav odnos prema sebi i hrani ili hranom ‘popunjavate’ praznine koje tijekom svakodnevice,…

vegetarijanska sarma

VIDEO: Kako djeca sama kuhaju vegetarijansku sarmu za Božić?

Nema Božića bez sarme. A ova je zaista posebna. Ne samo da je vegetarijanska i…

smrzavanje gljiva

I ove namirnice mogu se zamrzavati...

Iako se trudimo što manje hrane ostavljati iza obroka ili pojesti sve ono čemu ističe…

istine o prehrani

15 zabluda o namirnicama i hrani

Slatkiši kvare zube, kava dehidrira, zelena salata je najzdraviji izvor vitamina, krumpiri debljaju... i druge…