Najmudrije što mama može napraviti jest da povrće izmiksa u gustu juhu koja ima primamljivu boju. Nemojte slučajno da juha bude zelena ili tako neke neprimamljive boje; zato je rajčica ovdje ključan sastojak. Na kraju samo dodajte tortelline koji će juhu učiniti vrhunski zanimljivom i finom.

Sastojci:

  • 250 g tortellina sa sirom
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 kg raznog povrća: mrkva, grašak, poriluk, mahune, cvjetača, brokula.. ili 1 pakiranje raznog zamrznutog povrća
  • 1,5 l povrtnog temeljca
  • 2 pakiranja nasjeckane rajčice
  • 1,5 žlice talijanskih začina
  • sol i papar

Priprema

  1. Oljuštite luk i češnjak pa ih nasjeckajte. U loncu na malo maslinova ulja pržite luk i češnjak pa dodajte nasjeckano povrće. Pirjajte uz stalno miješanje pa sve zalijete temeljcem.
  2. Zakuhajte juhu pa posolite, poparite i začinite začinima. Kuhajte 15 minuta pokriveno na slaboj vatri. Izmiksajte povrće štapnim mikserom.
  3. Dodajte tortelline i kuhajte 2 minute. Tko želi, može na juhu dodati malo naribanog sira.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia