domaći čokoladni namaz

Jednostavan, prefin i zdraviji domaći čokoladni namaz

Ovisnik ste o čokoladnom namazu i trudite se istu ovisnost ne prenijeti i na potomstvo, ali to vam naravno ne uspijeva? U tom slučaju na kruh radije namažite domaći s puno manje šećera i više zdravih masnoća

Napraviti domaći namaz jednako je jednostavno kao i otići u trgovinu i uzeti gotovi. Za razliku od drugih recepata za čokoladni namaz, za ovaj vam neće biti potrebni niti jaki blenderi niti puno vremena. Dio toga što vam je potrebno imate sigurno kod kuće, a ostalo možete lako nabaviti.

Sastojci za domaći čokoladni namaz:

  • 200 g smeđeg maslaca od badema
  • 2 žlice repičinog ulja
  • 4 žličice šećera u prahu
  • 4 žličice kakaa u prahu (za kolače)
  • 30 g mljevenih lješnjaka

Priprema:

  1. Pomiješajte maslac od badema i repičino ulje. Pomiješajte kakao i šećer pa ih uz stalno miješanje polako dodavajte bademu i ulju. Miješajte dok ne dobijete glatku masu.
  2. Lješnjake nasjeckajte i prepecite ih kratko na tavici bez dodavanja ulja. Što su veći komadi to će namaz imati više materijala za hrskanje.
  3. Još tople lješnjake umiješajte u smjesu pa zatim sve pospremite u hladnjak.
domaći čokoladni namaz

Ako jako volite čokoladni namaz zajedno s klincima, tad radije zgrabite teglicu domaćeg koji za razliku od kupovnih nema ni približno toliko šećera i vrvi zdravim masnoćama

P.S. Bademov maslac možete zamijeniti i nekim drugim maslacem od orašastog voća kao što je maslac od lješnjaka. Budući da takvi maslaci mogu unaprijed biti zaslađeni, probajte ih prije no što u svoj namaz dodate još šećera.

Samo jedan minus

Naš domaći čokoladni namaz je brzo gotov i svakome može uspjeti. Ipak postoji jedan minus. Skup je jer je baza, maslac od orašastog voća, poprilično skup. No, ako želite izbjeći gomilu šećera i palminog ulja, od kojih se pretežno sastoje čokoladni kupovni namazi, isplati se.

domaći čokoladni namaz

Čokolada se odlično slaže s voćem. U ovakve šarene kriške s likovima životinja klinci će se morati zaljubiti

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

kada je vrijeme da bacite kuhacu ili drvenu dasku

Kad je vrijeme da bacite kuhaču ili drvenu daksu za rezanje?

Ako ste i vi vidjeli dasku za rezanje koja je očito prastara jer je doslovno…

koliko traju jaja

Koliko dugo zaista traju jaja?

Jeste li znali da jaja prva dva tjedna nakon polaganja bez problema mogu biti i…

ruža na kokosovom mlijeku

Klasik na moderan način - Pripremite rižu na kokosovom mlijeku

Odmah nam dođe toplo oko srca kad pomislimo na zdjelicu toplog obroka pripremljenog od riže…

recept za pilece okruglice s mrkvom i celerom

Danas za večeru imamo pileće mesne okruglice s celerom i mrkvicom

Nakon što ste pokupili klince iz vrtića, malo se prošetali i poigrali, vrijeme je da…