Mame provjerile i potvrdile Argetinu kvalitetu

Mame saznale sve tajne proizvodnje. Tajna su ostali samo Argetini recepti

11. svibnja, 18 mama pobjednica na natječaju “Odobrile mame” iz cijele regije, obavilo je temeljan pregled tvornice Argeta. Nakon pregleda kompletnog procesa – od ulaznih sirovina, cjelokupnog postupka proizvodnje, procesa sterilizacije, probe i pakiranja – majke su svojim potpisom potvrdile Argetinu kvalitetu i time joj dodijelile “Odobrile mame” pečat.

Tom prilikom Enzo Smrekar, član rukovodstva Droge Kolinske d.d. i viši izvršni direktor poslovnog programa Delikatesni namazi Atlantic Grupe, rekao je:“Odlučili smo na transparentan način pokazati kako izrađujemo Argeta paštetu i time podignuti svijest o značenju kvalitete hrane i njene industrijske proizvodnje. Naime, vjerujemo u visoku kvalitetu naših proizvoda i svakog dana trudimo se dostići i prestići postojeće standarde. Iskreno nam je drago što su se majke u tako velikom broju odazvale našem pozivu i što su se uvjerile u Argetinu kvalitetu.”

Između 1.413 mama iz regije koje su se prijavile, stručni žiri i glasovi publike izabrali su 18 pobjednica koje su posjetile Izolu i tvornicu Argeta u periodu između 10. i 12. svibnja. Nakon obilaska proizvodnje, mama Dijana Petranović koja se prijavila na nagovor sina, komentirala je:“Sve je bilo izvrsno, proizvodnja usavršena do zadnje sitnice. Odlično!! Uvjerila sam se u kvalitetu vaših proizvoda!“

Jasna Obrovac, koja je prvenstveno željela saznati kako se pašteta proizvodi, rekla je: „Mogu potvrditi da sam se prilikom obilaska tvornice uvjerila u kvalitetu namirnica koje se koriste u proizvodnji kao i higijenskim i sigurnosnim propisima.“

Sanela Dropulić, koja je pašteti Argeta vjerna već 30 godina, također se uvjerila u njenu kvalitetu: „Drago mi je da sam se uvjerila u kvalitetu i porijeklo namirnica koje rabite u izradi paštete, kao i u nizak udio kemije u proizvodima. Hvala vam!“

Što su mame u tvornici provjeravale?

U laboratoriju je mame dočekala Tatjana Mičovič, direktorica odjela za kvalitetu, koja je mamama predstavila sve sirovine kao što su: odabrano kokošje meso, fileti tune, biljno ulje i začini. Tatjana kaže:“Sve dok sama ne odobrim prikladnost svih sirovina te pojedinačnih analiza, ne puštam ih u proizvodnju.” Slijedio je higijenski postupak koji mora obaviti svatko tko uđe u tvornicu. U samoj tvornici mame su prvo provjerile preuzimanje sirovina i put proizvoda u skladište. Meso je očišćeno, kokoši su već od ulaska u tvornicu bez glave, kandži, kljunova i iznutrica. Kokoši se skuhaju i idu u separator gdje se meso odvaja od kosti. Mljeveno meso ide u posebnu miješalicu koju nazivamo kuter gdje se masi dodaju ostali sastojci po brižno čuvanom receptu koji i nakon obilaska tvornice ostaje neotkrivena tajna. Nakon toga dolazi punjenje i nakon punjenja, točno određen postupak termičke obrade što Argeti omogućava da u njoj nema konzervansa. Nakon označavanja ambalaže paštete, Argeta putuje u skladište. Tamo mora stajati 10 dana da se naprave analize uzoraka pojedinih linija. Ako su uzorci bez mana, pašteta je spremna za tržište.

Kao što je rekao Dušan Poberaj, direktor proizvodnje u Izoli:“Dogodilo se da smo morali uništiti čitavu seriju proizvoda kad je analizirani uzorak odstupao od naših standarda. Zbog toga što smo zaboravili dodati sol.” Kad su standardi higijene i kvalitete strogi i kada se provjerava blizu 20.000 dozica pašteta, gotovo ne postoji mogućnost da bi u prodavaonici (trgovini) mogli naći Argetu koja nije u skladu s visokim standardima. Uslijedio je obilazak laboratorija za razvoj, a Katja Glavič, direktorica odjela za razvoj, primila je mame. Pritom je još dodala da u Argeti razvijaju recepture koje će biti bez pojačivača okusa što već vrijedi za Argetu Junior i liniju Delight, činjenica koja može biti uzor u prehrambenoj industriji, kao i posebno, u industriji prerade pašteta.

Kako dalje?

Pečat kvalitete “Odobrile mame” koji su mame dodijelile Argeti, u budućnosti će se koristiti na paštetama Argeta. A mame će kao najstroži žiri kvalitete Argete potvrditi i u okviru sljedeće Argetine komunikacijske akcije. Argeta poziva sve koje zanima proces proizvodnje da dođu na dan otvorenih vrata. Možete se prijaviti od 20.5. na stranici www.odobrile-mame.hr

“Zbog visokog udjela na tržištu, Argetu mnogi žele imitirati, ali je kvaliteta njenih sastojaka i proizvodnje takva da ona ostaje jedinstvena”, naglasio je Enzo Smrekar nakon što je dobio pečat od mama.

Projekt možete pratiti na www.odobrile-mame.hr

Preporučujemo

Pročitajte i:

recept za palacinke bez brasna i secera

Zdrave i brze palačinke bez brašna i šećera

Kad želite djetetu pripremiti nešto slatko na brzinu, neka to bude ukusno i prepuno vrijednih…

recept za sočni i mekani kolač od šljiva

Sočni i mekani kolač sa šljivama za prste polizati

Stigle su šljive, a sa njima i ljetne delicije. Danas ne radimo knedle, već sočan…

nemojte bacati ostatke smoothieja

Ostalo vam je smoothieja? Iskoristite ga na ovaj mudar način!

Volite raditi shakeove i smoothieje jer ih vole i vaša djeca? Odlično, jer to je…

otrovan krumpir s klicama

Smiju li se jesti krumpiri koji su proklijali?

Krumpir je svestrana namirnica. Ukusan je, obiluje energijom i kao prilog se slaže uz gotovo…