Znate li zašto je pašteta zdrav namaz, zašto Argeta nije obična pašteta i da postoje Argeta paštete za Juniore...

... da je pašteta kvalitetan i hranjiv namaz?


Pašteta je kvalitetan i hranjiv namaz odličnog okusa, proizveden od fino samljevenih komadića mesa (jetra), bjelančevinskih dodataka (mliječne i biljne bjelančevine) te soli i začina. Na žalost nije poznato koliko daleko u povijest seže priprema pašteta. Postoje podaci o počecima poznate paštete "pate de foie gras" (gusja jetrena pašteta) koju je 1765. osmislio kuhar Jean Joseph Clause iz Normandije. "Pate de foie gras" važna je francuska pašteta koja se radi od masnih gusjih jetara dobivenih posebnim postupkom tovljenja gusaka koji seže još u doba starog Egipta.



... da je Argeta više od obične paštete?


Njezina tajna nije samo u izvrsnom okusu, već i u vrhunskoj kvaliteti. Osim izvrsnog okusa, Argetine su prednosti i iznimna mazivost, najnovija tehnologija prerade i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji pašteta. Proizvedena je prema međunarodnim higijenskim standardima i u skladu s međunarodnim HACCP sustavom kojim se osigurava najviša razina proizvodnje sigurnih namirnica. Prepoznatljivu izvrsnost potvrđuju i certifikati i nagrade.



... da su glavni sastojak Argete kvalitetni komadi mesa?


Meso, ali i sve druge sirovine od kojih se proizvodi pašteta, pažljivo se bira i provjerava. Sve sirovine kupuju se isključivo za proizvodnju Argete, što znači da se nikada ne koriste ostaci koji nastaju pri proizvodnji drugih namirnica. Pri pripremi mase za paštetu meso se najprije kuha i na posebnom stroju odvaja od kostiju. U tu fino mljevenu masu naši vrhunski tehnolozi prema strogo povjerljivoj i čuvanoj recepturi dodaju i ostale sastojke.



... da se za dopunjavanje okusa Argete koriste samo prirodni začini?


Kao i za ostala jela, i okus pašteta Argeta dopunjava se pažljivo biranim prirodnim začinima i solju. Osim toga, pri proizvodnji pašteta koristi se i kvalitetno biljno ulje, brašno od soje bez masnoća i škrob.



... da se Argeta može kupiti u više od 20 država diljem svijeta?


Argetu možete pronaći na svim prodajnim policama u Sloveniji, Hrvatskoj, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji, Bugarskoj, Švedskoj, na Kosovu i mnogim drugim tržištima diljem svijeta.



... da u pašteti Argeta nema nikakvih sastojaka koji bi na bilo koji način mogli biti štetni za zdravlje?


Argeta ne sadrži nikakve genetski modificirane namirnice i priprema se bez konzervansa. Okusi Argeta Junior Original i Argeta Junior SuperTuna pripremaju se i potpuno bez aditiva (E-dodataka).



... da smo posebno za djecu razvili posebnu liniju proizvoda Argeta Junior?


Paštete iz linije Argeta Junior prvenstveno su namijenjene djeci, iako ih vole i odrasli. Argeta se razlikuje od ostalih pašteta po blagom, manje začinjenom okusu te šarenom pakiranju sa zabavnim patkom Juniorom.



Tekst: Argeta.hr