Pismo ženama

“... u vremenu u kojem nedostaje istine i sigurnosti i koje je ispunjeno patnjom i očajem, nijedna žena se ne bi trebala stidjeti svog pokušaja da vrati svijetu, kroz svoj rad, dio njegovog izgubljenog srca.“ (L. Bogan)

Na svakom koraku viđam žene u svakodnevnom trudu da uravnoteže posao i privatni dio, u nastojanju da odrade što moraju, ali i da urede topli dom i organiziraju obiteljske aktivnosti da bi svi bili zadovoljni i što bezbrižniji. Žene u uredima, kupnji namirnica, kupe i razvoze djecu, sređuju dom i misle na svaku sitnicu. Najsretnije su kad uspiju u naumu, a uspijevaju, jer nema toga što odlučna žena ne može.

Čini se kao da su novogodišnji praznici tek završili, a već se polako približava i vrijeme Uskrsa i proljetnih praznika. Nova godina je bila i vrijeme sabiranja prošlih događaja, razmišljanja o novim ciljevima, snovima, nadama, vrijeme vjere i tihog promišljanja o onome što tek dolazi. Ona je trenutak mira i suočavanja s neuspjesima i prikupljanja snage za nadolazeće borbe. Tada smo saželi dojmove, misli, prihvatili ako nismo ostvarili sve što smo htjeli i postavili nova pitanja za godinu koja dolazi. A tu baš negdje između ugurao se i taj dan kad bi svi trebali odati počast ženama na svemu što one čine za ovaj svijet, Međunarodni dan žena.
Neka to bude vrijeme kad sve žene svijeta u strci i kaosu imaju pravo na svojih pet minuta da sjednu i popričaju sa sobom, razmisle jesu li zadovoljne onim gdje su i je li put kojim idu onaj koji su htjele.

Drage žene, jeste li se izborile za svojih pet minuta? Što vas ne ispunjava i želite mijenjati, a što vas najviše veseli? Spremne ste za nove avanture? Ima li nešto duboko u vama što vas tišti i ne da vam naprijed? Postoji li način da to bacite poput starog kufera ili je potrebno malo više od toga i ako jest, hrabro naprijed.

Uzmite nekoliko trenutaka samoće i odajte počast velikim promjenama koje ste proživjeli i osvijestite uspjehe koje ste već ostvarili, osvijestite zahvalnost za sve što već imate, čestitajte sebi, a potom drugima.

Neka posao, kuća, djeca i druge obaveze pričekaju barem mrvicu danas dok zavirite u svoju nutrinu i oprostite se s teretom i osjećajima koji vas koče, vrijeme je da im se kaže zbogom. Pripremite se na nove pustolovine, pozitivne osjećaje i krenite ispočetka ondje gdje ne znate dalje. Imajte hrabrost sanjati nove snove jer kako je T. Roosvelt rekao budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova. Ovaj Dan je samo mali podsjetnik na to!

Nemam ništa protiv muškaraca, ali danas podižem čašu za sve žene, majke, djevojke, prijateljice, sestre, kćeri… jer ste to zaslužile!

Tekst: Antonia Radeljak, pedagoginja
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Kad Božić zakuca na vrata

Prije nego vas blagdanska euforija potpuno obuzme, želimo…

Roditeljski stres – može li se umanjiti?

Ako roditelji sami sebe zanemaruju pokušavajući odraditi sve…

7 zgodnih načina da dijete pripremite na dolazak nove bebe

Pitate se kako učiniti vašeg mališana uzbuđenim i…

Pročitajte i:

Kućica na stablu od 13 katova - odličan ilustrirani roman za mlade

Uz Kućicu na stablu zabava vreba na svakom uglu. Osim što će ih nasmijati, ovaj…

Pedijatrica Diana Puževski na radionici za mame odgovarala na najvažnija pitanja o njezi beba

Marijana Batinić, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac progovorile o izazovima s kojima se…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recpet za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…

Slikovnica o autoru Malog princa i nadahnuću koje ga je stvorilo

Upoznajte Malog princa kroz priču o njegovu tvorcu i usput uživajte u predivnim ilustracijama talijanske…