Ne objavljujte na društvenim mrežama obavijesti o rođenju bez odobrenja bebinih roditelja

One su danas glavni izvor informacija, ali je li korektno na društvenim mrežama podijeliti tuđu vijest o rođenju bebe ili bilo što drugo vezano uz tuđu djecu

Majke čekaju devet dugih mjeseci kako bi imale čast objaviti tu predivnu vijest o rođenju svog djeteta, a onda netko iz njihove obitelji ili prijatelj ukrade to zadovoljstvo i najavi na društvenim mrežama njen odlazak u rodilište. Samim tim, on možda narušava želju budućih roditelja da ovaj trenutak ostane u privatnosti, bar na početku.

Zato, prije nego što poželite objaviti sretne vijesti na svom Facebook, Twitter ili Instagram profilu, evo što bi trebali znati…

Ništa ne objavljujte bez suglasnosti roditelja

Bez obzira na to što su oni vaši najbolji prijatelji, ne bi umjesto njih trebali dijeliti važne vijesti. Prethodno se zapitajte žele li oni da ostali saznaju da su otišli u rodilište, jer većina roditelja razmišlja samo o tome da sve dobro prođe i da i mama i beba budu dobro. Dakle, ne postavljajte vijest da će dobiti bebu, sve dok od njih ne dobijete odobrenje.

Dogovorite se unaprijed s partnerom o načinu objave sretne vijesti

S obzirom na žurbu i brigu koja dolazi s odlaskom žene u rodilište, trivijalno je čak i razmišljati o društvenim mrežama. Ali zamislite onu majku, koja sazna da je njen partner već podijelio važnu vijest na nekoj od društvenih mreža. Kako do ovakve situacije ne bi došlo, prvo se dogovorite s budućim tatom što, kada, gdje i kako priopćiti. Budite kreativni, jer vi ste roditelj i sve je do vas.

Lajkajte, komentirajte, ali NE DIJELITE fotografije koje su roditelji prethodno postavili

Zamislimo da su roditelji postavili na Facebook fotografiju novog člana i tako službeno obavijestili uži i širi krug prijatelja. Ako vam padne na pamet da vi tu sliku podijelite sa svojim prijateljima, prethodno razmislite o posljedicama. Roditelji nisu prijatelji sa svim vašim prijateljima, što bi značilo da fotografiju djeteta izlažete strancima.
Isto vrijedi i za fotografije koje ste sami usnimili ili možda sebe s bebom. Ni kad poraste, ne zaboravite pitati. Neki će vam to odmah izričito reći, ali neki će možda zaboraviti.

Čestitajte roditeljima slanjem poruke

Najljepše je obično i najjednostavnije. Ako roditelji nisu postavili vijest na društvene mreže, porukom ćete ih ugodno iznenaditi. Savjet: nemojte zvati roditelje svakih 15 minuta, pustite ih da se odmore. Ako želite, možete poslati i telegram, to je također romantično i veselit će ih i takva gesta.

Izvor: yumama.com
Tekst: I.T.Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Sigurno korištenje instagrama - praktični savjeti

Ususret Danu sigurnijeg interneta koji se obilježava 5.…

Znaju li se roditelji nositi s izazovima modernih medija?

Prema nekim istraživanjima, prosječni roditelj će objaviti na…

Kako igrice utječu na život vašeg djeteta

Imate li dvojbi vezanih uz količinu vremena koje…

Pročitajte i:

Vodič za radost jednog jogija

Čovjek mora shvatiti da je on ptica u otvorenom kavezu. Život vam je sve opcije…

Dr. Bruce Lipton: Kako odgajati dijete prvih sedam godina života?

Donosimo vam dio iz intervjua s dr. Bruceom Liptonom, američkim molekularnim biologom koji uskoro gostuje…

Bolovi i napetost u leđima - što pomaže?

Bolovi u leđima su suvremena boljka mnogih. Svakodnevno nosite hrpu stvari, nanašate djecu, pogrbljujete se,…

Stariji brat utječe negativno na razvoj govora mlađeg djeteta?

Logično je ako mislite da će dijete koje ima starijeg brata ili sestru odrasti u…