Moderna mama: Jelena Veljača

Ako Jelenu Veljaču pratite na društvenoj mreži Instagram, složit ćete se s nama kako su Lena i ona naprosto neodoljive. Jelena apsolutno uživa u svojoj ulozi majke, a svojom iskrenošću i otvorenošću prema svim temama i onome što im se svakodnevno događa pokazuje kako nema tabua, sve je izazov i zabavno na svoj način. Lena je prije nekoliko dana imala i svoj prvi rođendanski party koji se odvio u njihovom novom domu iz snova. Osim toga, prosinac je omiljen mjesec i Jeleni i Draženu, tako da smo iskoristili priliku posjetiti ih i vidjeti kako ga provode.

Zadnji put smo razgovarale otprilike mjesec dana prije nego što se rodila Lena, a sada je već proslavila svoj 1. rođendan… Kako bi opisala sve što se događalo od tada do danas?

S obzirom da sam se jako brzo nakon Leninog rođenja vratila na posao, kada bih cijelu godinu morala opisati s jednom rječju, ona bi bila - intenzivno. Prvih mjesec dana prošlo je kao u nekom snu, a kasnije je krenuo ludi tempo - izdajanje, posao, dadilja, posao, dojenje, šetnje, kupanje, uspavljivanje, posao, prvi osmijeh, prvi okret, prvo dadakanje, samostalno sjedenje, dohrana, izdajanje, dojenje, ritam, razumijevanje, prepoznavanje, prvo ustajanje na vlastite noge… Danas smo baš bili na cijepljenju i prije nas su na redu bili mama i tata s petomjesečnom bebom. Dražen je Lenu stavio na konjića u čekaonici, da ju zabavi, a ta mama ju je pogledala i komentirala: "O, pa vi ste već velika cura…", a ja ne znam kako se desilo da je moja petomjesečna beba koja je mrzila biti na trbuhu postala velika cura koja se njiše na konjiću… Ali nekako je.

slika-zaslona-2016-12-22-u-13-28-28

 

Nedavno ste preselili i u novi stan, što vam je bilo važno pri uređenju novog životnog prostora, kako se osjećaš ovdje?

Preselili smo se jer se Dražen vratio na posao nakon rodiljnog i postala sam svjesna da će mi puno teže biti sama na brdu nego sama u centru s bebom. Spusti kolica, spremi ih u auto, stavi bebu u autosjedalicu, složi kolica, nađi parking… Osim toga, sjever Zagreba nije uređen, tamo nema ni rubnika za kolica, a o sadržajima da ne govorim. Nisam htjela da Lena poželi ići u park, a da je to akcija od dva sata. Tako smo prije ljeta odlučili da ćemo se "vratiti" u centar i presretni smo ovdje svi skupa! Lena se preko tjedna šeće sa svojom tetom čuvalicom Ivom do parkića na Ribnjaku ili Dolca, a popodne ide s nama do Tuškanca, Gornjeg grada, Dubravkinog puta ili Trga francuske. Sve nam je nadohvat ruke, i to mi je bitno. Ponekad je uspavljujem tako da je u nosilici Ergo Baby nosim po Britancu ili oko HNK.

slika-zaslona-2016-12-22-u-13-28-42

 

Jesi li samu sebe možda iznenadila u nekim situacijama? Izgleda li sve onako kako si očekivala?

Jedino čime sam iznenađena je količina umora koji znam osjetiti - sve ostalo sam nekako dobro predviđala - i naše strpljenje i ultimativnu ljubav i činjenicu da su dani brzi, prebrzi, a mjeseci spori. Prilično me zatekla i Lena svojim karakterom - mislila sam da će biti zahtjevnija, ali ona je nevjerojatna, posve samostalna, vječno dobre volje, bez plača, bez cendranja, bez problema sa spavanjem, jelom, zubima, imunitetom… Nekako je potpuno stabilna i sretna.

slika-zaslona-2016-12-22-u-13-31-41

Nastavak intervjua čitajte na www.journal.hr

Foto: Sanja Jagatić
Make-up: Simona Antonović
Kosa: Antonija Nikolić (Salon Franić)

Preporučujemo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Fond #SPASIME prikupio četvrt milijuna kuna. To je tek početak!

U zagrebačkom hotelu Esplanade u petak 14. lipnja…

Kad je kćer u pitanju, za Jelenu Veljaču #nemakompromisa

Brand amabasadorica Pampers Pure Protection linije Jelena Veljača…

Tko su dobitnici ovogodišnjeg Romerquelle Story Hall of Famea?

Svake godine lifestyle magazin Story organizira prestižnu dodjelu…

Novi ECCO modeli cipela za nove jesensko-zimske kombinacije

Kako najbolje iskombinirati vrhunsku kvalitetu izrade i modu…

Pročitajte i:

Alba - riba koja živi 100 godina

Važno je da djeca od malih nogu budu upoznata s ekološkim stanjem mora i kopna…

TEST: Koliko imate strpljenja?

Riješite naš TEST i saznajte koliko ste tolerantni prema bližnjima i djeci Imati strpljenja za…

Dario Šimić prvi put govori o sinu sa sindromom Down: 'Kao Davidovi roditelji, najviše se bojimo predrasuda'

U sklopu višegodišnje društveno-odgovorne akcije Same Chances by Story portal Story.hr donosi intimnu ispovijest bivšeg…

10 namirnica koje vaše zube štite od karijesa

Australski stomatolog Steven Lin, autor knjige The Dental Diet, tvrdi da bez obzira na to…