Kako napraviti domaći nougat namaz? Mmmmmm

Kad mu već ne možemo odoljeti, zašto ga ne bismo onda napravili sami kod kuće te tako bili sigurni koji postotak lješnjaka, kakaa i drugih sastojaka ima u našem omiljenom namazu za kruh, palačinke, kolače, kreme...

Sastojci za 400 ml:

30 g nasjeckanih badema
30 g nasjeckanih lješnjaka
150 g tamne čokolade
70 g maslaca
100 ml mlijeka
90 g šećera u prahu

Priprema

  1. Izmiksajte bademe i lješnjake dok ne dobijete kremastu smjesu. Natrgajte čokoladu pa je otopite u posudi s maslacem. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte i kratko zagrijavajte pa umiješajte smjesu lješnjaka i badema te toliko dugo miješajte dok ne dobijete nježnu kremu.
  2. Toplu kremu ulijte u staklenku. Zatvorite staklenku, ohladite i zatim pospremite u hladnjak.

Savjet više: Izborom čokolade određujete aromu namaza. S mliječnom čokoladom namaz će biti slađi i blaži. Namaz je potrebno čuvati u hladnjaku te ga potrošiti unutar 14 dana. 30 minuta prije konzumacije izvadite namaz iz hladnjaka kako bi omekšao i lakše se mazao.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Superheroji naše probave - enzimi

Uloga hrane u čovjekovom životu je jasna. Hrana je potrebna za život; održavanje normalnog stanja…

Zagrebačko psihološko društvo upozorava na diskriminaciju LGBT osoba i njihovih obitelji

Potaknuti najavom dolaska autora „Teksaške studije“ sociologa Marka Regnerusa u Hrvatsku iz Zagrebačkog psihološkog društva…

Mučnine na putu!

Kinetoza ili bolest kretanja nerijetko se pojavljuje kod male djece tijekom putovanja, a manifestira se…

Ozljeda u vrtiću - kako se određuje visina odštete?

Jedan od čitatelja pita našu suradnicu Blaženku Musulin koji su točno podaci bitni za izračunavanje…