Kako napraviti domaći nougat namaz? Mmmmmm

Kad mu već ne možemo odoljeti, zašto ga ne bismo onda napravili sami kod kuće te tako bili sigurni koji postotak lješnjaka, kakaa i drugih sastojaka ima u našem omiljenom namazu za kruh, palačinke, kolače, kreme...

Sastojci za 400 ml:

30 g nasjeckanih badema
30 g nasjeckanih lješnjaka
150 g tamne čokolade
70 g maslaca
100 ml mlijeka
90 g šećera u prahu

Priprema

  1. Izmiksajte bademe i lješnjake dok ne dobijete kremastu smjesu. Natrgajte čokoladu pa je otopite u posudi s maslacem. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte i kratko zagrijavajte pa umiješajte smjesu lješnjaka i badema te toliko dugo miješajte dok ne dobijete nježnu kremu.
  2. Toplu kremu ulijte u staklenku. Zatvorite staklenku, ohladite i zatim pospremite u hladnjak.

Savjet više: Izborom čokolade određujete aromu namaza. S mliječnom čokoladom namaz će biti slađi i blaži. Namaz je potrebno čuvati u hladnjaku te ga potrošiti unutar 14 dana. 30 minuta prije konzumacije izvadite namaz iz hladnjaka kako bi omekšao i lakše se mazao.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Pravo na nekretninu u slučaju sudužništva

Na što sve mogu ili ne mogu računati osobe koje otolaćuju tuđi kredit za nekretninu?

Švedski odgoj: Djeci su potrebni i ljubav i granice

Odgoj djece osjetljiva je tema jer svaki roditelj misli da zna što je najbolje za…

Seks nakon porođaja

Za vas je seks prošlo svršeno vrijeme? Ne brinite, postoji mnogo načina pomoću kojih ćete…

Baka i djed – pomažu li u odgoju ili ga otežavaju?

Na koji način bi trebala funkcionirati podrška baka i djedova u brizi oko djece odgovaraju…