Kako napraviti domaći nougat namaz? Mmmmmm

Kad mu već ne možemo odoljeti, zašto ga ne bismo onda napravili sami kod kuće te tako bili sigurni koji postotak lješnjaka, kakaa i drugih sastojaka ima u našem omiljenom namazu za kruh, palačinke, kolače, kreme...

Sastojci za 400 ml:

30 g nasjeckanih badema
30 g nasjeckanih lješnjaka
150 g tamne čokolade
70 g maslaca
100 ml mlijeka
90 g šećera u prahu

Priprema

  1. Izmiksajte bademe i lješnjake dok ne dobijete kremastu smjesu. Natrgajte čokoladu pa je otopite u posudi s maslacem. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte i kratko zagrijavajte pa umiješajte smjesu lješnjaka i badema te toliko dugo miješajte dok ne dobijete nježnu kremu.
  2. Toplu kremu ulijte u staklenku. Zatvorite staklenku, ohladite i zatim pospremite u hladnjak.

Savjet više: Izborom čokolade određujete aromu namaza. S mliječnom čokoladom namaz će biti slađi i blaži. Namaz je potrebno čuvati u hladnjaku te ga potrošiti unutar 14 dana. 30 minuta prije konzumacije izvadite namaz iz hladnjaka kako bi omekšao i lakše se mazao.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Brat se teško nosi s poteškoćama u razvoju mlađe sestre

Biti roditelj je zahtjevan i težak zadatak, a kada vaše dijete ima teškoće u razvoju,…

Obećala sam sebi da ću biti dobra mama, a onda je stigla stvarnost...

Tjelesnim kažnjavanjem potičemo dijete da to što radi, radi skriveno, zbog straha od posljedica. Postoje…

Kako djetetu dati i korijen i krila?

Roditeljstvo ima mnogo definicija, ali nijedna nije dovoljno sveobuhvatna, u odnosu na ono kako vi…

Otac unatoč sudskoj odluci ne sudjeluje u troškovima za djecu, što učiniti?

Pitanja oko nadmudrivanja s alimentacijama i sudjelovanja o troškovima ne prestaju, stiže još jedan slučaj…