Sastojci za 400 ml:

30 g nasjeckanih badema

30 g nasjeckanih lješnjaka

150 g tamne čokolade

70 g maslaca

100 ml mlijeka

90 g šećera u prahu

Priprema

  1. Izmiksajte bademe i lješnjake dok ne dobijete kremastu smjesu. Natrgajte čokoladu pa je otopite u posudi s maslacem. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte i kratko zagrijavajte pa umiješajte smjesu lješnjaka i badema te toliko dugo miješajte dok ne dobijete nježnu kremu.
  2. Toplu kremu ulijte u staklenku. Zatvorite staklenku, ohladite i zatim pospremite u hladnjak.
kako-napraviti-domaci-nougat-namaz-mmmmmm
, Image: 315477179, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Savjet više: Izborom čokolade određujete aromu namaza. S mliječnom čokoladom namaz će biti slađi i blaži. Namaz je potrebno čuvati u hladnjaku te ga potrošiti unutar 14 dana. 30 minuta prije konzumacije izvadite namaz iz hladnjaka kako bi omekšao i lakše se mazao.

Tekst: I.Š.

Foto: Profimedia