Sastojci za 400 ml:
30 g nasjeckanih badema
30 g nasjeckanih lješnjaka
150 g tamne čokolade
70 g maslaca
100 ml mlijeka
90 g šećera u prahu
Priprema
- Izmiksajte bademe i lješnjake dok ne dobijete kremastu smjesu. Natrgajte čokoladu pa je otopite u posudi s maslacem. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte i kratko zagrijavajte pa umiješajte smjesu lješnjaka i badema te toliko dugo miješajte dok ne dobijete nježnu kremu.
- Toplu kremu ulijte u staklenku. Zatvorite staklenku, ohladite i zatim pospremite u hladnjak.
, Image: 315477179, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Savjet više: Izborom čokolade određujete aromu namaza. S mliječnom čokoladom namaz će biti slađi i blaži. Namaz je potrebno čuvati u hladnjaku te ga potrošiti unutar 14 dana. 30 minuta prije konzumacije izvadite namaz iz hladnjaka kako bi omekšao i lakše se mazao.
Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia
Najveći roditeljski strah: Kako se ponašati kad se dijete izgubi u gužvi
Simptomi koji mogu pokazivati ADHD kod djece: Stručnjak objašnjava na što obratiti pažnju
Dnevno spavanje kod bebe: Kako znati da je spremna za novu rutinu i kada treba pričekati?
13 životnih vještina koje dijete treba znati od malih nogu
'Jednostavne' i 'teške' bebe: Zašto su neki mališani mirni i vole društvo, a drugi nervozni i stalno plaču