Kako napraviti domaći nougat namaz? Mmmmmm

Kad mu već ne možemo odoljeti, zašto ga ne bismo onda napravili sami kod kuće te tako bili sigurni koji postotak lješnjaka, kakaa i drugih sastojaka ima u našem omiljenom namazu za kruh, palačinke, kolače, kreme...

Sastojci za 400 ml:

30 g nasjeckanih badema
30 g nasjeckanih lješnjaka
150 g tamne čokolade
70 g maslaca
100 ml mlijeka
90 g šećera u prahu

Priprema

  1. Izmiksajte bademe i lješnjake dok ne dobijete kremastu smjesu. Natrgajte čokoladu pa je otopite u posudi s maslacem. Dodajte mlijeko i šećer u prahu. Promiješajte i kratko zagrijavajte pa umiješajte smjesu lješnjaka i badema te toliko dugo miješajte dok ne dobijete nježnu kremu.
  2. Toplu kremu ulijte u staklenku. Zatvorite staklenku, ohladite i zatim pospremite u hladnjak.

Savjet više: Izborom čokolade određujete aromu namaza. S mliječnom čokoladom namaz će biti slađi i blaži. Namaz je potrebno čuvati u hladnjaku te ga potrošiti unutar 14 dana. 30 minuta prije konzumacije izvadite namaz iz hladnjaka kako bi omekšao i lakše se mazao.

Tekst: I.Š.
Foto: Profimedia

Preporučujemo

Tagovi:

Pročitajte i:

Zašto dijete već šest mjeseci plače pri odlasku u vrtić?

Psihologinje na Hrabrom telefonu ovaj put pomažu mami čije dijete i nakon šest mjeseci plače…

povrće iz pećnice

Pripremite savršeno povrće iz pećnice koje će i klinci možda poželjeti pojesti

Nagovoriti djecu da jedu povrće težak je zadatak za mnoge roditelje. Možda ih uz ovaj…

Kako prepoznati razliku između neugodnoga kašlja i upale pluća?

Iritantan kašalj, koji često graniči i s bolnim, tipičan je za ovo doba godine. Međutim,…

Važne lekcije o emocijama koje biste trebali naučiti djecu

Svaka od ovih pouka treba djetetu biti prenesena kad ono to može shvatiti i na…