Jeste li spremne za Melemov fitness izazov?!

Tjelovježba nakon porođaja, osim što pomaže u skidanju viška kilograma, istodobno jača mišiće, vraća tonus tijela te izgubljenu energiju. Ako ste rodili u posljednjih godinu dana, prihvatite Melemov fitness izazov za besplatno vježbanje u trajanju od tri mjeseca i osvojite brojna iznenađenja!

Nakon porođaja tjelovježba je zacijelo posljednje što vam pada na pamet. Mislite da je nemoguće odvojiti se od novorođenčeta, zbog hormona ste i dalje jako emotivni, često ste i preumorni za fizičku aktivnost… Ali, svakako vrijedi ponovno se posvetiti aktivnom fizičkom životu. Štoviše, tjelovježba nakon porođaja može biti nešto najbolje što ćete učiniti za sebe i za svoje tijelo.

Osim što ćete skinuti kilograme nakupljene u trudnoći, poboljšat ćete kardiovaskularni sustav, ojačati mišiće i vratiti tonus tijela, povratiti izgubljenu energiju, poboljšati raspoloženje i riješiti se stresa. Vježbanje može čak pomoći i u oporavku od postporođajne depresije. Osim tih očitih blagodati, vlastitim ćete primjerom ukazati i djetetu na važnost redovite tjelovježbe.

Važno je znati kada početi vježbati. Ranije se rodiljama sugeriralo da nakon porođaja pričekaju barem šest tjedana s bilo kakvom fizičkom aktivnosti, no danas se to promijenilo. Ukoliko ste imali prirodan porođaj bez komplikacija, možete početi s tjelovježbom kada god se osjećate spremnom. Iznimka su jedino žene koje su rodile carskim rezom. One bi se prije odlaska u teretanu ili na aerobik svakako trebale konzultirati s liječnikom. A što se dojenja tiče, dobra je vijest da nema nikakvih pokazatelja da tjelovježba na bilo koji način negativno utječe na dojenje ili volumen mlijeka. Dakle, samo naprijed. Svim novim majkama preporuča se minimalno 150 minuta tjedno koje će izdvojiti za tjelovježbu srednjeg intenziteta. Iako taj proces ponekad nije lagan i teško se motivirati, kada vidite rezultate shvatit ćete da je vrijedilo.

Melem je originalna hrvatska krema koja voli zdravu kožu i svakodnevnom upotrebom intenzivno njeguje, obnavlja i poboljšava opće stanje kože, vraća joj mekoću i elastičnost, uz pouzdano revitalizirajuće djelovanje. Kako Melem brine o zdravlju i ljepoti žena, pokrenuo je zanimljiv fitness izazov - omogućiti novopečenim majkama da u godini nakon poroda djeteta, koja je najčešće vrlo stresna i kaotična, ponovno pronađu malo vremena za sebe i svoje zdravlje. Melem poziva sve žene koje su unutar zadnjih godinu dana postale majke i žele odvojiti dio vremena za sebe, vratiti svoju staru liniju i bolje se osjećati, da se jave na naš natječaj za besplatno vježbanje u Gokyfit aerobic i fitness centru Zagreb.

Od 3. ožujka 2015. imat ćete mogućnost trenirati u posebnoj grupi s vlastitim programom i trenerom tri puta tjedno, a jedini je uvjet da nas morate osvojiti svojom pričom. Sve što trebate je napisati zbog čega biste baš Vi bili idealni za naše vježbanje i do 15. veljače tekst poslati u inbox Facebook stranice Melema zajedno s osobnim podacima. Majke koje nas osvoje svojom pričom nagradit ćemo besplatnim vježbanjem u trajanju od tri mjeseca kao i brojnim iznenađenjima. I ne zaboravite - odaberite svoj Melem jer Melem je Melem, sve ostalo su samo kreme!
Više o natječaju čitajte ovdje!

skupna fotka plitka 35 HR small

Tekst i foto: Melem promo

Preporučujemo

Tagovi: , , , , , , , , ,

Vezano uz temu

Zdravlje i uloga posteljice

Bebin prvi dom je majčina posteljica. Koje uloge…

Čarolija trudnoće by Vježbaonica na sajmu Growing Up

Dio programa nadolazećeg sajma Growing up posvećen je…

Što trudnice ne vole?

Ako ste već prošli kroz jednu trudnoću, tada…

Ako želite smršavjeti, pripazite u kojem dijelu dana vježbate

Pravo vrijeme za vježbanje je ono kad se…

Pročitajte i:

Kućica na stablu od 13 katova - odličan ilustrirani roman za mlade

Uz Kućicu na stablu zabava vreba na svakom uglu. Osim što će ih nasmijati, ovaj…

Pedijatrica Diana Puževski na radionici za mame odgovarala na najvažnija pitanja o njezi beba

Marijana Batinić, Nevena Rendeli Vejzović i Mirna Medaković Stepinac progovorile o izazovima s kojima se…

recept za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Zanimljiv recpet za složenac od krumpira i kiselog kupusa

Kiseli kupus iznimno je zdrava namirnica i sada je njezino vrijeme. Ovaj složenac je prilika…

Slikovnica o autoru Malog princa i nadahnuću koje ga je stvorilo

Upoznajte Malog princa kroz priču o njegovu tvorcu i usput uživajte u predivnim ilustracijama talijanske…